Az normális hogy két év után androidos mobil nagyon be lassul?
Én megtaláltam a "gyógyszerét"!
Vettem régen a lányomnak egy Lenovo A6010-est, ami ma már őskövületnek számít. Be is volt lassulva rendesen, szinte használhatatlan volt. Mint azt internetes fórumokról megtudtam, ez nem a korának köszönhető hanem a gyártók szemétkedésének.
Olvasd el ezt, és alkalmazd az ott leírtakat. A Kingo Root tartalmaz egy "hülyebiztos" asszisztenst is. Ha azzal töröltetsz, nem lesz baj.
A lányom telefonja azóta úgy felgyorsult, mintha tegnap vettem volna!
A gyári visszaállítással jó irányba tapogatózol, de az kevés. a gyári szoftver eleve szándékosan teremt olyan helyzetet, ami a teló lassulását okozza. A root-olás az ellenszere.
#4, #5-nek:
Meg abban, hogy a rendszermag mekkora területet foglal le teljesen feleslegesen a RAM-ból.
#4, #7-nek:
1.) Ha a Kingo-Root asszisztensét használod a teló rendbetételére, vagyis NEM TE MAGAD törölgetsz mint ahogy azt már fentebb is írtam, akkor semmi gond nem lesz. A Kingo nagyon profi. Ha az asszisztenst felülbírálva akarsz törölni valamit akkor előtte figyelmeztet hogy pontosan mi fog történni ha megteszed, és azt is hogy miért! Én is akartam önállóskodni, de elvette tőle a kedvem. Amiket kiírt az világos volt és érthető! Egyébként pedig van külön opció az összes felesleges dolog törlésére, ami tökéletessé tette a lányom telóját!
Olyan Root progit biztos hogy nem fogsz találni, amelyik BÁRMELYIK telót kirootolja.
A Kingo Root legfrissebb verziója idei!
#8 vagyok:
Bocsi a hibás megnevezésért. Nem Kingo-Root mint ahogy eddig mindenhol írtam, hanem King-root.
@9: én inkább elkerülöm az ilyen KingRoot-féle malware-eket. Ha rootolni akarom a mobilt, akkor nem vagyok lusta az XDA-n megkeresni a hardver- és szoftverspecifikus scriptet, ami nem szemeteli tele a készüléket minden vacakkal...
A belassulás meg a használat és a karbantartás hiánya miatt alakulhat ki főleg az alsókategóriában.
Persze erre van rengeteg "optimalizáló" app, melyek rendszeres használata vagy a háttérben való állandó futása az írója szerint megakadályozza a lassulást - de az még a jobbik eset, ha semmit nem csinál.
Ha 3rd party appot akar valaki használni, akkor az egyetlen, ami valóban hatásos és nem okoz semmi kárt, az az SD Maid havonta-kéthavonta lefuttatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!