Létezik olyan okosóra vagy hasonló, ami a csuklóján van bárkinek és hálózati szolgáltatás nélkül képes felhívni engem, ha gond van a hozzátartozómmal? Egy SOS gombra gondoltam mindössze, ahol engem bármikor elérnek.
SIM-kártya nélkül csak a segélyhívó (112) hívható.
Mobilkapcsolat nélkül otthoni segélyhívó létezik (pl. [link] ahhoz vezetékes telefonra van szükség, gombnyomásra a diszpécsert hívja, aki a helyzettől függően értesítheti a mentőket, téged, vagy akár más szerződött egészségügyi szolgáltatót. Egyes önkormányzatoknál van lehetőség ezt támogatott formában is igénybe venni, egyébként havidíjas szolgáltatás.
Hogy érted, hogy hálózati szolgáltatás nélkül? Meg miért akarsz ilyet? Ha kis távolságra kell (lakáson belül), akkor valami lokális rádiós cucc működhet. De ha több kilométerre vagy, akkor a műszakilag legegyszerűbb megoldás a mobiltelefon-hálózatot használni.
Létezik még olyan vezetékes telefon, aminél a beszélőkészülék rádión csatlakozik a házban levő vezetékes központi egységhez. Ebben az esetben tehát vezetékes telefon kell a házban. Hogy ilyet óraformátumban gyártanak-e, azt nem tudom, de műszakilag megoldható.
Az általad linkelt órába egyébként tehetsz egy feltöltős SIM-kártyát, pl. egy Domino 999 Ft és 80 percnyi beszélgetés jár hozzá.
Ami gondot jelenthet, az az akku, ha lemerül, minden hiába. Az idősek pedig nehezen látják az akkuvisszajelzést (ha látható egyáltalán az adott modellen), könnyen elfelejthetik rendszeresen tölteni.
Kedves kérdező, az utolsó kommenteddel kellett volna kezdened! Az általad linkelt honlap alapján én azt hittem, egy olyan eszközre van szükség, amivel bárhonnan kérhető segítség!
Ha csak otthoni környezetről van szó, akkor létezik olyan eszköz, ami GMS mellett vezetékes analóg vagy IP-telefonon keresztül is működik (ez valószínűleg rendelkezésre áll) és diszpécserszolgálat nélkül is igénybe vehető, ha úgy állítják be, hogy téged hívjon riasztás esetén: [link]
Vedd fel velük a kapcsolatot, ők elirányítanak egy regionális partnerhez, aki ad árajánlatot és megoldja az üzembe helyezést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!