Mire jó egy okostelefon?
Gondolkodom rajta, hogy veszek egyet. Eddig még csak "buta" telefonjaim voltak, nekem azok is megfeleltek. Amit szoktam rajta csinálni: telefonálni, emlékeztető jegyzetet felírni, megnézni hány óra van. Internetezni biztos nem fogok az okostelefonon se, arra van asztali gépem. Szerintetek lenne értelme nekem venni egyet? Kinézetre tetszik egyik-másik, ezért is fordult meg a fejemben (meg mert gondoltam hogy jó lenne haladni a korral is).
24/F
HERE WeGo navigáció offline is rendesen működik és a hozzávaló magyar térkép sem foglal sok helyet.
Hasznos lehet a beszélgetés rögzítése, ha abban olyasmi hangzik el, amit egyébként fontos lenne feljegyezni, de így nem kell. (A rögzítés jogi részét most hagyjuk, én sem visszaélésre használom.)
Köszönöm a válaszokat, főként a részletes leírásokat. Ezek közül nem tudom hogy melyik funkcióra lenne szükségem. (Autóval járok dolgozni, forgalom, dugó nincs. Ismeretlen helyre nem megyek, a boltok nyitvatartását ismerem a környéken. Várakoznom nem kell soha. Angolul egész jól tudok, már évek óta nem találkoztam idegen szóval, más nyelven meg egy szót se beszélek szóval ott a szótár nem segítene. Egy szótáram van meg papír alapon, a Czuczor-Fogarasi szótár. Mondjuk az jó lenne ha meglenne a telefonon, de az létező iromány, szóval ha lenne belőle PDF változat, az is elég lenne, mert azt meg tudja nyittani a buta telefonom is. Fizetni mindig kp-el fizetek. Csekket nem szeretnék feladni online, a családban volt aki megjárta ezzel, mert nem kapott visszaigazolást a befizetésről valami hiba folytán, a pénzt levonták, a lejárat után pár nappal pedig küldték neki a fenyegetős levelet, hogy most már ideje lenne feladni a csekket. Nem tudta bizonyítani semmivel hogy feladta volna, így majdnem ugrott a pénze (végül visszakapta pár hónapnyi levelezés után). Meg amúgy is nem én kezelem a csekkeket idehaza :) Parkolás nálunk mindenhol ingyenes. Bank meg nekem csak arra kell, hogy a számlámra kapom a fizetésem, amit a helyi automatából következő nap teljes mértékben fel is veszek.) Az a névjegyes dolog viszont jól hangzik. Bár ez nem tudom mennyire biztonságos (gondolom semennyire), szoktam mobilon beszélni pár olyan emberrel (általában csak pár másodperc erejéig), akikkel nem szeretném ha bárki is kapcsolatba hozna, ha viszont felveszem őket egy ilyen online adatbázisba, akkor egyértelmű lesz az ismertség közöttünk...
Viszont most így jobban belegondoltam, hogy mire is lenne nekem szükségem, csak nem tudom hogy van-e olyan készülék, ami tudja ezeket.
- Kellene egy olyan eszköz, ami jó minőségben képes analóg jelet kiadni, főleg zenére gondolok itt, legalább 40kHz-ig, és lehetőleg 1 ns alatti jitter-rel.
- Jó lenne ha a laptopomat mellőzni tudnám a jelenlegi autómból. Egyedi, általam készített motorvezérlő van benne jelenleg, és most a beállítások zajlanak rajta. Ami ehhez kellene: teljes értékű USB csatlakozási lehetőség, a többit már megoldom.
- Távirányítóval nyílik a kinti kapunk, azt lehetne vezérelni telefonról is? Van olyan amiben van ilyen jeladó?
- Jó lenne ha tudnék róla Wifi-n keresztül nyomtatni, de úgy, hogy ne kelljen csatlakozni egy router-re, tehát a nyomtatónál meg tudjam adni hogy csatlakozzon a telefonra, és ne az internetes hálózatra. (Bluetooth nincs a nyomtatóban.)
- Van egy régi infrás telefon, ami nem csatlakoztatható számítógépre (valami meghalt benne a csatlakozó körül), és van rajta pár fontos adat, amit szeretnék átjuttatni a számítógépemre. Elküldeni üzenetben nem tudom, mert ahhoz túl sok helyet foglalnak, illetve SD kártya foglalat sincs benne (vagy csak az se működik, már nem emlékszem). Tehát jó lenne ha lenne benne infra. (Ami ugyan az a technológia, mint ami a távirányítós dologhoz kell, csak itt olvasni kellene a beérkező adatokat, és nem kiküldeni azt.)
Ha ekkora májer vagy, hogy motorvezérlőt írsz (most nem ironizálok, komolyan :-)), akkor az infrás problémát is meg tudod oldani. Lényegében minden olcsó kamera infrakamera, tojnak bele infraszűrőt tenni. Leadod az infrás telóval a jelet, egy másik - tetszőleges - kamerával lekamerázod, aztán írsz egy programot, ami dekódolja az infrát a videójelből. Előtte teszteld le, hogy mondjuk egy távirányító lámpácskáját látod-e villogni a kamerán, ha nyomkodod a gombokat a távirányítón. Sötét szobában vagy fénycsővilágítás mellett simán lehet, nappal nem tudom.
A telefonnal kapcsolatos igényeidről: én egy hasonló stílusú (de más tartalmú) listával álltam neki telefont venni. Majd megállapítottam, hogy nincs olyan webshop, ahol normlálisan tudnék szűrni az igényeimre. Úgyhogy az árukeresőn vagy hasonló helyen szűrtem egy feltételre, ami kritikusnak bizonyult (az NFC volt az), ár szerint rendeztem a találatokat, és kézzel végignéztem, hogy melyik mit tud. Papíron készítettem egy táblázatot. Emésztettem a kérdést két hétig, aztán kialakult a fejemben a döntés.
Ha egy "hamutartóban" akarsz kotorászni netezés címén, vegyél.
Amúgy, ismerőstől elkéred kicsit nyomogatni, mint a nyomik teszik ugye s megtudod milyen...
Igazából a gps lehet hasznos talán bár eddig is eltaláltam bárhova s ha el is tévedek, ott vannak a bio-nyugger információs központok mindig + a nap.
A többi marhaság adatbiztonsági okból ökörség használni...
Amit levontam tanulságnak, hogy akik rácuppantak, teljesen életképtelenné váltak s már gondolkodni se képesek egy piti probléma megoldásán csak googlezni...s ha nincs válasz, annyi.
Ha elvesztik-bedöglik kacatuk, akkor meg egy rakás szerencsétlenekké válnak...tragédiák.
Ami meg a legrosszabb, hogy rabolja szabadidődet a marhaságaival s leépíti az emberi kapcsolataidat, hül üzenetekre.
Végül meg az a kényessége, hogy 1-2 naponta töltögessed, 1 esést nem bír ki, nyáron izzadás miatt gusztustalan, télen érzéketlen...mindig nézned kell a kijelzőt bármi funkciónál.
Részemről tesztelgetések után, ha milliókat fizetnének sem állnék be a gondolkodás képtelenné válók közé.
433 MHz vagy ilyesmi jeladó nincs benne, de Wifi relét kaphatsz, (SonOff stb.).
Azt neten keresztül még Kínából is kapcsolhatod, amikor éppen arra jársz.
A csekkes történetet nem nagyon értem, miután a bankszámlakivonat bizonyítékként szolgál. Mindentől függetlenül ez nem okostelefon kérdése, hiszen még internet sem volt a 90-es években, nekem már akkor is közüzemi leszedéssel vették le a pénzt a számláról.
Később lett csak Netbankos felület, onnan kezdve az eseti utalásokat is onnan tolom (számítógépről) és nincs postázás, kizárt dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!