Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Vodafontol rendeltem SIM...

Vodafontol rendeltem SIM kártyát,telenoros feltöltös telefonba tudom-e használni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 31. 06:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
82%

Az az oldal, amit belinkeltél, a SIM -ek aktiválására való, amik mögött a szolgáltatás más egy kicsit (emiatt van külön aktiválási metódus), de technikailag mindegy a telefonnak, mégha függő is, hogy a SIM feltöltős -e vagy előfizetéses.

Az nem mindegy, hogy a telefon függő -e vagy sem, mert ha függő, akkor csak az adott szolgáltató (feltöltős és/vagy előfizetéses) SIM kártyáját hajlandó kezelni, ugyanis a hálózatzár (avagy hálózat függőség) MCC/MNC alapú, ami feltöltős és előfizetéses SIM -ek esetén is ugyanaz.

Kérdező:

Ha a telefonod független (ahogy írtad), akkor fogja kezelni más (akár külföldi) szolgáltató SIM kártyáját is gond nélkül.

Ha függő lenne, akkor más szolgáltató SIM kártyájával hálózati zár feloldásához szükséges kódot kérne (amit a szolgáltató "tesz rá") és a szolgáltató azt fel tudja oldani (esetenként pénzt kérnek érte, például ha még fizeted a készüléket, illetve ha még nem járt le a hűség, viszont ekkor akár már kötbért is kérhetnek a szerződés módosítása/felbontása miatt).

2020. júl. 31. 11:05
 12/12 anonim ***** válasza:
82%

Bocsánat az előbb rosszúl írtam...

A telefonoknál nem "hálózat zár" és "hálózat függőség" van, hanem szolgáltató zár, ugyanis a barangolás lehetséges függő telefonnal is...

2020. júl. 31. 11:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!