Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Levehető-e a telefon hátuljáró...

Levehető-e a telefon hátuljáról a matrica?

Figyelt kérdés
Nemrég vett telefonom (Huawei P40 Lite) hátlapján található egy matrica, amin egy vonalkód, alatta pedig a IMEI szám van. A garanciapapíron azt írja 10-es pontban felsoroltak között, hogy a jótállás semmis "A terméken található gyári, vagy IMEI szám vagy garanciális zár olvashatatlanná válása vagy eltávolítása esetén". Mindezek után leszedhetem, vagy maradjon az a csúnya matrica? Ha esetleg átragasztanám a dobozába? A telefon külső részén nem találtam más helyen feltüntetve, de ugyebár az adatainál ott van.

2020. júl. 30. 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:
30%

Ahogy írtad: "A terméken található gyári, vagy »IMEI szám« vagy garanciális zár olvashatatlanná válása vagy »eltávolítása«".

Még valamit?

2020. júl. 30. 19:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

leszedheted

az általad idézet szöveg nem arra a nyamvadt matricára vonatkozik

a készülék szoftveresen tárolja az imeit, ezen felül hardveresen is, általában sim tálcába gravírozva, hátlapon, akku alatt ha kivehető stb

2020. júl. 30. 19:28
 3/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Abszurd elvárás lenne a vásárlót az ocsmány matrica megtűrésére kötelezni.

Itt is dobja le róla:

[link]

2020. júl. 30. 19:35
 4/6 A kérdező kommentje:

#1 azért kérdeztem, mert én elolvastam, nem voltam biztos abban, hogy arról a matricáról van-e szó valóban, vagy mi a helyzet, gondoltam nem biztos, hogy levehetem, rákerestem, azt olvastam leszedhetem, de még mindig bizonytalan voltam, aztán mondom megkérdezem itt is a biztonság kedvéért, de köszönöm a választ!

Köszönöm mindenkinek!

2020. júl. 30. 21:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

ez amúgy csak azért van rajta, hogy szinkronban legyen a doboza készülékkel, végleges csomagolás előtt könnyen lehessen ellenőrizni

ugye régen az akku külön volt csomagolva, a készülék hátulján, az akku alatti részről könnyedén leolvasható volt

2020. júl. 30. 21:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Éértem, köszönöm szépen!
2020. júl. 30. 21:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!