Poco f2 vs OnePlus Nord, ti melyiket választanátok? (Összehasonlíás a leírásban...)
Összehasonlítás:
Ár: hasonló, az OnePlus hivatalos forrásból ~410 euró míg a Poco f2 nem hivatalos forrásból ~470 euró.
Chipset: OnePlus Snapdragon 765G-t tartalmaz kiegészítve Bluethoot 5.1 modullal, míg a Poco f2 Snapdragon 865-öt ami teljesítményben sokkal jobb illetve tudja a Wifi 6-ot is.
Kijelző: A Poco f2-nek 60 Hz-s, 6.67 inches, 500 nites, 395 ppi-s HDR10+-os Super Amoled kijelzője van pop up kamerával míg a OnePlus-nak 6.44 inches, 90 Hz-s, HDR10+-os, 1000 nit (??)-es, 408 ppi-s Fluid Amoled kijelzője van, mindkettőt Gorilla Glass 5 védi.
Előlapi kamerák: A Poco f2-nek rosszabb minőségű előlapi kamerája van, az OnePlus-nak 2 előlapi kamerája van, a másodlagos egy ultraszéles.
Hátlapi kamerák: Az OnePlus Nord az OnePlus 8 főkameráját örökölte, ami feltehetően jobb, mint a Poco f2 főkamerája. Poco f2-nek viszont jobb a makró kamerája és az ultraszéles hátlapi kamerája. Mélységérzékelője az OnePlus-nak jobb (bár az nem tudom, hogy jó-e akármire is).
Akkumulátor: mind a kettő 30W-os gyorstöltéses, a Poco f2-nek 4700 mA, míg a OnePlus-nak 4100 mA.
Szoftvertámogatás: oxygenOs-t tartják a legjobban optimalizált rendszernek, letisztult a rendszer, teljesen fluid működést biztosít, bár a Snapi 865 biztos hasonló, ha nem jobb hétköznapi felhasználói élményt nyújt MIUI mellett. Viszont míg az OnePlus 2 éves android támogatást ígér, addig a Xiaomi teljesen ki és beszámíthatatlan szoftvertámogatás terén. MIUI rendszert támogatják, de nem ritka, hogy 0 android főverziófrissítést hoznak ki.
Egy kis apróság: Poco f2-nek van infra portja, Jack csatlakozója, értesítési ledje (a pop upp kamerán) szemben a OnePlusal (akinek ezek nincsenek), viszont neki van némító gombja, amit mindenki nagyon szeret.
Egyebek: hangszóró minősége mindkettőnél ugyanolyan gagyi, mindkettőjük csak a régi 2.0-ás USB C szabványt kapta meg. Mindkettőjüknek csak UFS 2.1 adatszállítást támogat (Poconak van UFS 3.0-ás változata, de annak az árazása agyament), egyik sem pór és vízálló, mindkettőjük Dual SIM-es, anyaghasználat és design szubjektív, de szerintem mindkettő oké.
Ezek ismeretében ti melyiket választanátok?
oxygen os összehasonlíthatatlanul jobb a miui-nál.. hardverileg jobb a poco, de szoftver a lényeg :)
miui tele van bugokkal, folyamatosan szar az egész, erre készülj fel, hogy valamikor a gps nem fog menni, valamikor a mikrofon fog elszállni.
#3/3
Ja, hát nekem is ez a problémám a Poco f2-vel, Xiaomi ontja magából a készülékeket, és teljesen randomizálva egyes készülékeket nem támogat tovább esetleg félig bugos, BÉTA verzió szerű frissítésekkel hagyja ott hónapokra a készülékeit... Mi A szériát is úgy megmocskolták szoftveresen, hogy az szégyen.
Viszont más megközelítésben az OnePluson se jack, se infra, poco ára beesett, szóval OnePlus még drágább is, műanyag keret, gyengébb hardver :\. Szóval van min gondolkozni :D.
én google-ben már nem bízok, tiszta gagyikat csinálnak horror áron.
Xiaomi nálam offos.
Én nord-ot akarok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!