Az IPS kijelző vállalható még 2020-ban?
"ezen kívül pedig megbízhatóbb, mert nem tud beégni (szellemképesedni), az Amoled viszont igen"
Valószínűleg mindenki 8-9 óráig néz egy statikus képet, nagyon élethű helyzetet hoztál elő...
Sajnos elég, ha például a chatfej időnként ugyanott jelenik meg, már az is be tud égni amoled -en... Láttam már több gyártó mobilján is... Plusz, ha valaki sokat használ egy appot, aminek van amolyan "címsora" vagy logója (ami állandóan ott van egy helyen), akkor az is be tud égni...
Ha a készüléket valaki nem zárja le, csak kilép a kezdőképernyőre, aztán lerakja, akkor a widgetek és ikonok is be tudnak égni hosszabb távon, akkor is ha a kijelző időkorlát 1 perc csak...
Mondjuk olyat olvastam hogy pl. a navigáló gombok, ha bekapcsolja a felhasználó, és állandóan ott vannak a kijező alján, az pl. beég, meg sokan mondják, hogy bezöldül a kijelző egy idő után stb. de ez gondolom csak bizonyos típusoknál volt, meg javították a hibát ahogy kiderült. Azért az kicsit nevetséges lenne, ha egy csúcskategóriás telefonba is beleteszik az AMOLEDET, mert már azon a szinten csak azt használnak szinte, és akkor beégne egy-két éven belül.
Mindenesetre mellétettem a jelenlegi telefonom egy Samsung Galaxy S10e mellé, és valahogy annak nem volt ennyire valósághű a színkezelése, mint az én jelenlegi IPS-es kijelzős telefonomnak, de még csak élénk sem volt, pedig a Samsung túlszaturált szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!