Android gesztusokat át lehet állítani?
Kaptam egy új telót (Poco F2 Pro) és meglepődve tapasztaltam, hogy ezen már (a bekapcsolón és a hangerőszabályzón kívül) nincs egyetlen fizikai gomb sem, hanem ún. Gesztusokkal lehet vezérelni. Ezzel még alapvetően nem is lenne semmi gond, azt viszont nehezemre esik megszokni, hogy az alsó sarkokból pöccintve a Google Assistant jön fel, amit eddig sem használtam és ezután sem fogok, a visszalépéshez pedig "lapozó" mozdulatot kell tennem, ami hát sajnos szinte minden olyan alkalmazásnál problémás, ahol amúgy lapozni is lehet.
A kérdésem az lenne, hogy létezik-e bármi olyan trükk, amivel egyrészt a Google Assistant kilőhető, másrészt pedig a "helyére" bemap-elhető a Vissza gomb? Tehát az lenne a jó, ha a képernyő jobb sarkából pöccintve "Vissza" lenne, a bal sarokból pöccintve pedig a feladatkezelő jelenne meg.
Nem gond az se, ha root-olni kell ehhez a telefont, mert amúgy se hiszek a kínai garanciában, de persze azért ezt csak végső esetben tenném meg.
A beállítások között mindössze annyit találtam, amivel a 3db fizikai gombot megjeleníti a képernyőn, de ez sem jó, egyrészt mert feltételezhetően be fog égni, másrészt meg mert szimplán ronda számomra és csökkenti a képernyő hasznos méretét.
Ezt járd körbe, nem tudom, nálad jó-e a módszer:
Én Nugáton hoztam elő ezzel a módszerrel a navi gombokat (és kapcsoltam ki az átfogó gesztust) Nálam a navi gombok általában nem illeszkednek az adott app színvilágához, de legalább vannak :)
A build.prop szerkesztéshez root kell.
A "Full screen display" menüben kikapcsolható a G.Asszisztens sarokból való felhúzáskor. Van kereső a beállításokban, nálam angol a rendszer, tehát pontosan nem tudom a menüpontokat ha nálad magyar. A másik nem megoldható a gyári NG-el, mondjuk én béta béta óta használom, és bár 90%-ban iOS koppintás, szerintem ez a legjobb megoldás az összes androidos megoldás közül.
Előtte "Fluid NG"-t használtam, ami jobban testreszabható, főleg root-tal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!