Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Előfizetéses telefont vissza...

Előfizetéses telefont vissza lehet adni a szolgáltatónak?

Figyelt kérdés

Jelenleg van egy hűségre kivett telefonom, amit novemberben hoztam ki 2 évre. Normálisan fizettem havonta de szeretném vissza adni. Tökéletes állapotú.

Van erre lehetőség?

2020. máj. 19. 17:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

Ugyanúgy működik, mint az autóhitel.

Ameddig nem fizeted vissza a tartozást, a kocsi bizony a bank tulajdona.

2020. máj. 19. 19:48
 12/20 anonim ***** válasza:
4%

Ne legyetek már buták!

Még jó hogy az enyém a készülék még ha részletben fizetem is.

A szolgáltató nem pénzügyi intézmény, hogy hitelt nyújtson mint egy autó esetében.

De oke, hiszek nektek, bármiről meggyőzhető vagyok, egy link bármelyik szolgálató ászfjéből megteszi.

2020. máj. 19. 20:59
 13/20 anonim ***** válasza:

utolsó részletfizetéses dokumentumokból az egyik:

-készülék adásvételi szerződés:

"Eladó tulajdonát képezi az Adásvételi Szerződés 1.a. pontban meghatározott tárgya (továbbiakban „Eszköz”), amelyet a Felek együttes

szándéka szerint Eladó elad, Vevő pedig megvásárol. Az Eszköz vételára az Adásvételi Szerződés 1.b. pontjában meghatározott vételár

(listaár).

Eladó az Eszköznek az Adásvételi Szerződés 1.b pontjában megjelölt vételárából (listaárából) az 1.c pontban megjelölt üzletpolitikai

árkedvezményt (továbbiakban: „Kedvezmény”) nyújtja Vevő számára, a jelen Adásvételi Szerződésben meghatározott feltételek teljesülése

esetén. Vevő tudomásul veszi, hogy e Kedvezményre való jogosultság és az Eszköz 1.d pontban meghatározott kedvezményes vételáron

történő megvásárlásának feltétele, hogy Vevő Eladó elektronikus hírközlési szolgáltatását az Adásvételi Szerződés 2. pontjában megjelölt

adatokkal azonosított, Eladó és Vevő közt elektronikus hírközlési szolgáltatás tárgyában határozott időtartamra létrejött utólag fizető

előfizetői szerződésben foglaltaknak megfelelően, meghatározott ideig, szerződésszerűen igénybe veszi.

A fentiekre tekintettel Eladó az Eszközt eladja, míg Vevő az Adásvételi Szerződésben foglalt feltételek szerint és időpontban (a továbbiakban

„Adásvétel időpontja”) az Eszközt megveszi Az Adásvételi Szerződés megkötésére irányuló jognyilatkozatot felek elektronikus úton (így

különösen: elektronikus eszközzel történő aláírással, telefonon vagy internetes felületen) teszik meg. Az Adásvételi Szerződést felek ráutaló

magatartással kötött szerződésnek tekintik."

lehet nem figyeltem magyarórán, de szerintem ha én valamit MEGVESZEK az eladó meg ELADJA, akkor ott a tulajdonjog megváltozik

2020. máj. 19. 21:04
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

hoppá

3.1. Az Adásvételi Szerződés tárgyát képező Eszköz adásvételével kapcsolatban Felek megállapodnak, hogy legkésőbb az Adásvétel

időpontjában Eladó az Eszköz kedvezményes vételárát Vevő részére kiszámlázza, Vevő a kedvezményes vételárat vagy részletfizetés esetén az

első vételárrészletet Eladó részére megfizeti és a megvásárolt Eszközt átveszi, ---mellyel egyidejűleg Vevő megszerzi az Eszköz feletti

tulajdonjogot--- és viseli az azzal kapcsolatos terheket és a kárveszélyt.

2020. máj. 19. 21:09
 15/20 anonim ***** válasza:

:O

Akkor én tudtam rosszul, ne haragudjatok!

2020. máj. 19. 21:23
 16/20 csempéző vizipisztoy ***** válasza:

Szia!

Ha találsz vkit, aki megveszi akkor eladhatod. De a részleteket továbbra is te fizeted.

Vagy, a Vevőd átvállalja, bementek együtt a szolgáltatóhoz és a nevére veszi a szerződést. Úgy tudom, ilyenkor az előfizetést is átkell vennie.

Ismerősöm csinált ilyet pár éve, se mondjuk ott családon belül változott a tulajdonjog.

2020. máj. 20. 05:12
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Miután a mobilszolgáltató nem pénzügyi szolgáltató, ezért nincsen kezdőrészlet és törlesztőrészlet, mert nem hitelt kapsz. Megveszed a készüléket a kedvezményes vételáron, amit a köztudat kezdőrésznek, önköltségnek hív. Ezt követően havonta a hűségidő végéig mobilkészülék opció néven fizetsz. Még egy drága havi biztosítást is rád sóznak (pedig a biztosítónál 2-3 évre egy összegben olcsóbban fizethetnél).

Ha viszont a hűségidőt nem töltöd ki és nem fizeted, akkor egy jó zsíros kötbért kell fizetned a mobiltelefonra és az előfizetésedre.

Legjobb, ha megpróbálod a Vodánál átruházni valakinek, vagy használod és fizeted tovább.

Az alapfelvetés körülményei egyébként nagyon érdekelnének...

2020. máj. 20. 08:45
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Midegyikben benne van. El kell olvasni a szerződést. Vagy nekem sosem volt még előfizetésed?

2020. máj. 24. 15:01
 19/20 anonim ***** válasza:

#18 az elmúlt kommentekben a szerződésből másoltam be a lényeget, ami alátámasztja amit mondtam

de ha neked van igazad, gyerünk, mutasd már meg a szerződésben amit látni kéne szerinted

hogy sose volt e előfizetésem? még ha igaz is lenne, sokat nem számítana, mivel 2 telco cégnél is folyamatszabályzóként dolgoztam 10 évig, talán tudom, hogy annó miket írtam le

2020. máj. 25. 10:52
 20/20 anonim ***** válasza:
71%

Na jó, akkor tegyünk egy kis rendet.:

Először is, menj be, és kérdezd meg, hogyan tudod bontani a szerződést, itt sok sületlenséget írnak. Hogyne lenne rá lehetőség? Van, csak sajnos az annyira nem kedvező, hogy inkább azt mondod majd magadban, hogy megpróbálod kibírni...

Ha szándékoznád, hirtelen meggondoltságból eladni, el ne add, mert attól te fizetnél, hiszen elve, nem is adhatnád el. Senkinek ne add még kölcsön se. Nem biztos, hogy őt érdekelni fogja a te számlád.

Máskor nézd meg mindig mit írsz alá. Ne nézd azt, hogy sor van mögötted, fáradt vagy, jópofi az ügyintéző. Simán átvágnak. Minden elismerésem a kivételnek, akik, nem.

2020. jún. 12. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!