Előfizetéses telefont vissza lehet adni a szolgáltatónak?
Jelenleg van egy hűségre kivett telefonom, amit novemberben hoztam ki 2 évre. Normálisan fizettem havonta de szeretném vissza adni. Tökéletes állapotú.
Van erre lehetőség?
Nincs. Soha nem is volt. A telefon a tiéd, fizetned kell ameddig le nem telik a reszlete, vagy a hűségidő.
Ezt vállaltad.
Nem lehet visszaadni. Mit gondolsz, mit kezdenének vele? Eladják használt címkével vagy hogy? A szolgáltató nem telefonkereskedő.
Amit tehetsz, az az, hogy eladod (ezt a szerződés tiltja, ameddig nem fizetted ki az összes részletet; gyakorlatban azonban senki nem foglalkozik vele).
Van!
Ebben az esetben:
De Mivel te nem tudsz,errôl, hogy ilyet kötöttél volna, így már ez nem releváns
2019 végétől amúgy se működik.
Eladás után is fizetnie kell a részleteket, ha nem, 3 hónap után imei szám alapján a szolgáltató letiltja a telefont.
A tulajdonoson továbbra is követeli a szolgaltató a telefon arát, plusz gondolom a tarifa csomag is hűségidős, együtt a kettőt. Nem mentesül azzal, hogy eladja, a legrosszabb választás, mert így van telefonja, amúgy meg csak adóssága lesz.
Áron alul lehet eladni csak a telefont ugy is, jóval.
Ezt valóban nem írtam le, köszönöm a kiegészítést!
"Amit tehetsz, az az, hogy eladod (ezt a szerződés tiltja, ameddig nem fizetted ki az összes részletet; gyakorlatban azonban senki nem foglalkozik vele)."
légyszi megmutatod bármelyik szolgáltato bármelyik szerződésében ezt a részt?
Kérdező:
TÖkéletes állapotú... aha. És te adnál teljes árat egy készülékért, ami tökéletes állapotú, de előtte valaki fél évig használt? Nem, ugye? AKkor megvan a kérdésedre is a válasz.
A cég üzlete, akiknél vetted, ugye mobilszolgáltató, és telefon értékesítő hely volt. Vagy láttál valahol olyat kiírva, hogy "Telefon kölcsönző" ?
Miért, szerinted az a telefon, aminek még fizeted a részletét, a tiéd?
Nem.
Ameddig ki nem fizetted teljesen az a szolgáltatóé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!