Eltudnátok magyarázni, hogy a telefonoknál a következő kifejezések mit jelentenek?
A következőre lennék kiváncsi :
-Hz - "mire való" ill. milyen érték amit gyengének ill. erősnek lehet nevezni
- Széleslátó kamera - pontosan milyen képeknél jelent előnyt
- Telefotó kamera - ugyan az mint az előzőnél vagyis milyen előnyt takar.
Nem teljesen vagyok tisztában ezekkel a kifejzésekkel,ezért kérek segitséget tőletek.
Köszönöm.
Hz: hertz: képfrissítési ráta, hogy a kijelző egy másodperc alatt hányszor frissíti a megjelenített képet.
Széleslátó kamera: például városi fotózásnál, természetfotózásnál jól jöhet
Telefotó: ha jól tudom, akkor ennek kiemelkedő a fókusztávolsága, azt hiszem kisebb, mint a szokványos.
Az első válaszoló háromból csak egyet talált el.
Szóval:
A "Hz" a Hertz mértékegység jelölése. Pl. a képernyőfrissítést is mérheted ezzel, de sok mást is. Szövegkörnyezettől függ.
A telefotó kamera elvileg hosszabb fókusztávolsággal, így nagyobb nagyítással dolgozik, távolabbi tárgyak fotózására jó.
Hz (Hertz) : a rezgés mértékegysége. Pontosabban nem értek hozzá, ott a Wikipédia, de amúgy a processzornál nem csak a magok frekvenciája számít, hogy egyéb más paraméterek is (magok száma és típusa, gyártó, lapkavastagság, grafikus chip)
Széles látószögű kamera : ez főleg akkor jön jól, ha például csoportképet akarsz csinálni, vagy bármi hasonlót, ahol azt akarod, hogy egy adott távolságból fényképezve visszintesen minél több dolog ráférjen a képre, vagyis a kép 2 oldalsó szélén minél több dolog látszódjon teljesen! Egy normál kamera látószöge 80° (80 fok) körül van, míg egy széles látószögű kameráe 120-123° körül. Az eddigi rekordot az LG G5 tartja 135°-os kamerával, csak persze sajnos az már több éves kifutott típus! :(
A Telefotóhoz sajnos nem értek, nem tudok róla mit mondani!
De ha esetleg elárulnád a típusát, hogy pontosan milyen telefonról van szó, az sokkal többet segítene a véleménymondásban!
#1 vagyok.
"Az első válaszoló háromból csak egyet talált el."
Uh, basszus, ez gáz. Bocsi a megtévesztésért, kérdező.
Köszönöm.
Nem gondolok ez bizonyos telefon típusra, csak ezekkel a kifejezésekkel nem voltam tisztaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!