Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha a telefonom a legnagyobb...

Ha a telefonom a legnagyobb felbontásban max 3MB-os képeket csinál, akkor nem lehet vele min.6MB-os képeket készíteni?

Figyelt kérdés
Vagy esetleg valami beállítással megoldható?
2020. ápr. 23. 07:52
 1/8 anonim ***** válasza:
28%

Miért jó, ha több helyet foglal a kép???

Amúgy ha elkezdesz mókolni rajta (BL nyitás, custom ROM -> lehetőség olyan fotó app telepítésére, amiben van „mentés RAW formátumban” funkció), akkor a 12 megapixeles képed lesz (egy gyors guglizás után) kb 23 Megabyte.

De mivel a telefonod érzékelője egy határ szar, ezért lényegében mindegy, hogy ráhagyod az algoritmusokra az utófeldolgozást, és aztán tömörít jpg-be, vagy pedig te magad dolgozod fel a képet pl photoshopban. Hétköznapi felhasználásban nincs értelme a RAW-nak. Ezt csak profi fotósok alkalmazzák. Ugyeahogy mondtam is, így nincs semmilyen feldolgozóalgoritmus, hanem a fényképész manuálisan szerkesztheti a képet. Így megvan neki a legapróbb szemcsés részlet is, amiből gyárthag aztán valami elfogadhatót, ami aztán megjelenhet nyomtatásban.

Telefonnál a körömposzok mérető szenzorral ez ritka, inkább csak játszadozás funkció.

Szóval ha jobb minőségő képeket szeretnél a telefonoddal, akkor jobb telefont kell venni. Ennyi!

(Illetve megérheti ránézni, hogy a tiédre portolták-e a gcam-et. Ebben dolgoznak talán a legfejlettebb algoritmusok.)

2020. ápr. 23. 08:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Azért, mert pályázni szerettem volna egy mobilfotós versenyre, de min.6mb-os kép kell, amit sem az én P20lite-om nem csinál, sem a párom telefonja, újat meg nyilván emiatt nem veszünk.
2020. ápr. 23. 08:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Linkelnéd ezt a pályázat kiírást?
2020. ápr. 23. 09:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy próbáld meg feltenni az Open camera-t és állítsd a képminőséget 100%-ra. Hátha.
2020. ápr. 23. 09:22
 5/8 anonim ***** válasza:
fotosoppal lehet a képméretet nüvelni, ezzel együtt nő a fájlméret is.
2020. ápr. 23. 13:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Kipróbáltam Open Camera-val, 100%-ra állítva 8MB-os képet csinált. Ez persze a témától is függ.
2020. ápr. 24. 10:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, open camerával sikerült. :)
2020. ápr. 25. 18:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyébként nem egészen mobilfotós, csak mobilos képet is lehet beküldeni.
2020. ápr. 25. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!