Kijelző "beégés"?
Redmi Note 7 telefonom van és észre vettem, hogy, ha sokáig ugyan azt nézem a telefonon, akkor egy darabig látom azt a képet akkor is, ha elnyomom. Egy idő után persze eltűnik. Akkor is tapasztalom ezt, ha alacsonyan van a fényerő.
Kell emiatt aggódnom?
Tudok tenni valamit ennek megelőzése érdekében?
Vagy ez mindig el fog tűnni?
De egyelőre mindig eltűnt. Ez valószínűleg így lesz akkor a továbbiakban is, hogy eltűnik?
Köszi a választ!
Több Xiaomi telefonom volt már, most egy Redmi note 6 pro van. Eddig az összes készülék esetén tapasztaltam ezt. :D
Úgy vettem észre, hogy hosszabb ideig tartó maximális fényerő mellett hamarabb előjön. Én, ha már nagyon zavaró néhány percre "pihenőre rakom" és magától helyre jön.
Nekem eddig sosem jött elő. Mi A1.
De tényleg csak ghosting, természetes.
Ez a jelenség akkor fordul elő, ha a kijelző gyári kalibrációja nem tökéletes. Ha a beállításokban van erre opció, akkor ott tudod hangolni - kissé melegebbre állítva megszűnik (vagy legalábbis csökken). Ki kell tapasztalni a megfelelő értéket...
Ha (mint pl. az LG G5 esetében) nincs ilyen lehetőség, akkor a Playboltból töltsd le a Kékfény szűrő nevű appot (Blue light filter - Night mode) , állítsd 4500K-re és 5-10%-ra. G5 esetében ez gyakorlatilag megszüntette a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!