A "csúcstelefonokban" miért nincs FM-rádió?
Nagy valószínűséggel azért, mert nincs rá igény. Az FM rádió amúgy sem része az Android specifikációnak, szabványos megoldás nincs rá.
És a gyártó -szerintem jogosan- azt feltételezi, hogy ha valaki 400000 forintért megveszi az aktuális csúcstelefont, annak nem okoz problémát a normális működéséhez amúgy is szükséges mobilnet kifizetése...
21 vagyok
Note 9-esem van, és azt sem tudom hogy van e FM rádióm. Pedig gyakran hallhatok rádiót itthonról, bepötyögöm google-be, és bloetoothon csatlakozok a hangfalhoz. Eszembe se jutott volna máshogy rádiózni. És így bármit hallgathatok tökéletes minőségben.
Mint ahogy egyes készülékekben van infraport, hőkamera, nyomásmérő, hőmérő, NFC, TV-tuner, projektor, stb., másokban pedig nincs. Mi ezzel a gond? Elég nagy a választék ahhoz, hogy mindenki megtalája az igényeinek megfelelő készüléket.
Ha neked a rádió a lényeg, akkor vegyél olyat, amelyikben van. Vagy a négyszázezres készülék mellé vehetsz egy pár száz forintos zsebrádiót...
Mert kevesen használják.
Én legutóbb 5.-ben hallgattam telefonon rádiót, de akkor is csak kíváncsiságból. Az 1,42 GB-os SD kártyát úgy használtam ki, hogy mindig elég zene legyen rajta.
Majd a 16 GB-os telefonomra még több zene is ráfért. (Nem tudom azon volt-e FM rádió)
A mostanin meg 6,33 GB zene van (128 GB-os). Meg FM rádióm is van, de nem használom. Mert miért hallgassam a recsegő random zenéket, ha elindíthatok egy lejátszási listát is? (Mobilnetem csak ilyen minimális van)
Ahj, mégha lenne normális, fogható FM rádió az országban... Tavaly elhallgattaták az egyetlen ilyet is, a 89.5-ös MHz-en futó Music Fm-et.
Azóta a szememben a rádiózás halott az országban, külföldi adókat hallgatok néha játék közben, de ennyi.
"ha a 10 000 Ft-os készülékekbe raknak rádiót, akkor a 400 000 Ft-osba miért nem..."
A 10 ezresben ez számít extrának, kb. másra nem is képes a telefonáláson kívül.
Akinek meg van pénze rá és meg is veszi a 400 ezrest, azok körében elenyésző számban fordul elő, hogy a Petőfi-t hallgatja headsettel (mert anélkül meg nem szól).
Én próbáltam FM rádiózni, de a munkahelyemen sz@r a vétel. Kb. 3 órányi fizum ára viszont a korlátlan mobilnet. Azzal meg bármit hallgathatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!