Anyukámat folyton hivogatják külföldi számok, és ha felveszi pénzt vonnak le. Mit kéne tennünk?
hazudsz, nem vonnak le pénzt fogadott hívásért magyar operátorok Magyarország területén
"Első körben külföldi számot soha nem szabad felvenni."
miért is?
Nem kéne hazudozni.
Honos hálózatban a hívásfogadás ingyenes, akkor is ha Zimbabwé-ből hívnak.
Csatlakozom az "első körben" kifejezéshez.
NE vegye fel a telefont CSAK HA azt látja hogy ismerőse/családtagja hívja.El KELL menteni a telefonba a fontos és ismerősi telefonszámokat és azokat számára jól felismerhető fényképpel/jelzéssel kell ellátni.
Ez segít.
Valóban az (lenne) az ésszerű, hogy hívás/sms fogadásáért nem von le pénzt, mindig a kezdeményező fizet! Viszont néhány éve még olvastam az újságban magyar elektronikus szolgáltatások hirdetéseit, ahol a szolgáltatás menetének leírásánál az őáltaluk küldött válasz sms-hez p#fátlanul még ki is írták az árat: "xy Ft/fogadott sms". Mióta van itthon internet, azóta nem foglalkozom ilyenekkel, nem tudom a mostani jogszabályokat, viszont ki tudja, hogy sajnos a profi heckerek mikre nem képesek? :/
Na de a fő kérdésre visszatérve nagyon egyszerű a válasz: "piros kagyló", és akkor semmi baj nem történik! De most komolyan: ha olyan országból hívják anyukádat, ahol nem lakik/tartózkodik senki rokonotok/ismerősötök, semmi kapcsolatotok nincs azzal az országgal, akkor nem lehet semmiféle fontos hívás, akkor anyukád eleve miért veszi fel?! Külföldről való hívásnál a telefon nem csak a hívófél számát jelzi ki körzetszámmal együtt, hanem az országot is kiírja. Engem is többször próbáltak hívni különböző országokból, legutóbb például pár hónapja Elefántcsontpartról, ilyenkor mindig automatikusan a piros kagylót húztam el, ha meg ismeretlen szám, akkor is!
Összegezve a fő kérdésre nagyon egyszerű a válasz: ilyenkor mindig automatikusan nyomja ki! Pár eredménytelen hívás után megúnják, legalábbis engem azóta sem hívtak külföldről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!