Mi ez a VoLTE? Megéri használni?
Vodás telefonon android frissítés után ma jelent meg az ikon az állapotsorban, beállításokból sikerült megfejtenem, hogy a kérdésben szereplőről van szó. (VoLTE hívások néven)
Azt viszont nem tudom, mit kezdjek vele. Jó ez nekem? Érdemes bekapcsolva hagyni? Vagy csak felesleges akksizabálás?
(Próbáltam googlézni, annyit sikerült megfejtenem, hogy a netet használná ezzel telefonhívásra, ha jól értem...?)
Az "alap" hívások nem működnek 4G/LTE hálózaton.
Így, ha hívnak, a készülék át kell hogy kapcsoljon 3G/2G hálózatra. Ez azzal jár, hogy az esetleges adatforgalom megszakad(hat), sok helyen a 3G gyengébb is mint a 4G hálózat, stb.
Ezt elkerülendő, fejlesztették ki a VoLTE technológiát, ami a normál hívást és a "netes" hívást "egyesíti" úgymond.
Tehát te normál hívást indítasz, aszerint is számlázták, de a te irányodból ez interneten keresztül működik (egyfajta VoIP) , így a készülék gond nélkül kommunikál tovább a 4G hálózaton, nem kell 3/2G - re váltania.
A vonal általában stabilabb, a háttérben futó adatforgalmat nem zavarja, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!