Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ki hívogathat ismeretlen...

Ki hívogathat ismeretlen (titkosított) számról?

Figyelt kérdés

Már több hónapja hívogatnak ismeretlen számról. Ez alatt nem olyan kijelzett számot értek, aminek nem tudom, hogy ki a tulajdonosa, hanem titkosított telefonszámot (a telefon írja ki azt, hogy "ismeretlen szám")

Eleinte 1-2 hetente hívtak, utána hetente. Az elmúlt hónapban már heti 2-3 alkalommal felhívnak, akár hétvégén is.

Esetleg érdemes lehet említeni, hogy eleinte szigorúan 30 másodpercig csörgettek mindig. Mostanában tovább próbálkoznak.

Lehetséges, hogy közvéleménykutatók keresnek ilyen lelkesen? Esetleg bank hívna titkosított számról?

2020. febr. 28. 19:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

Illem tanács:

Amennyiben rejtett számról keresnek, tartsd tiszteleben a hívó személyét, és ne hozd kellemetlen helyzetbe. Egyszerűen ne vedd föl a készüléket és ne kérdezd meg hogy "ki vagy"? :D

2020. márc. 8. 16:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy terjedt el ez a dolog, de én az alapműveltség hiányát okolom leginkább. Nem tudja megmondani miért, de "nem veszem fel mer' ismeretlen".

Én pl. külföldön voltam, és meglepve tapasztaltam, hogy azok jelentős részét, akivel telefonon kellett volna beszélnem, egyszerűen nem érem el két héten át.

Amikor hazajöttem, akkor pedig elsőre sikerült.

Mint utólag rekonstruáltam a dolgot, valamiért nem jelent meg a számom ez alatt az idő alatt.

És nem is vették fel emiatt a telefont, amikor rákérdeztem, teljesen természetesnek vették a dolgot: "miért te fel szoktad venni, ha nincs szám?".

Konkrétan ez idő alatt egy ingatlan ügylet emiatt ment kudarcba, mert abban egyeztem meg korábban a tulajjal, hogy keresni fogom az egyeztetés miatt. Ezt ő úgy vette, hogy én nem kerestem hetekig, így másnak adta el. Persze csörgött a telefonja napokon át, de nem vette fel. "Ja, maga volt az? ... de honnan tudjam, nem volt szám ..."

2020. márc. 8. 19:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Ez nem alapműveltség kérdése, pusztán preferencia és elővigyázatosság. Szűk ismerősi és családi köröm van, tudom, hogy nem olyan ember keres, akit ismerek. Egyéb üzletem meg nincs senkivel jelenleg, nem várok senkinek se a hívására.

A kérdés kiírása óta ma hívtak először. Felvettem gyors a telefont, majd feltettem a kérdést, hogy "Igen?". Ezt követően egy másodperc se telt el, szó nélkül lerakták. Úgy érzem előrébb nem vagyok.

2020. márc. 10. 17:36
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

" Ezt követően egy másodperc se telt el, szó nélkül lerakták. "

Ja, és mi innen pedig meg tudjuk mondani hogy ki lehetett?

2020. márc. 10. 18:52
 15/15 A kérdező kommentje:

Csak gondoltam kiírom, hogy azóta mi a fejlemény.

Mivel rögtön letette én automatikus telemarketinges hívásra tippelek.

2020. márc. 10. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!