Ki hívogathat ismeretlen (titkosított) számról?
Már több hónapja hívogatnak ismeretlen számról. Ez alatt nem olyan kijelzett számot értek, aminek nem tudom, hogy ki a tulajdonosa, hanem titkosított telefonszámot (a telefon írja ki azt, hogy "ismeretlen szám")
Eleinte 1-2 hetente hívtak, utána hetente. Az elmúlt hónapban már heti 2-3 alkalommal felhívnak, akár hétvégén is.
Esetleg érdemes lehet említeni, hogy eleinte szigorúan 30 másodpercig csörgettek mindig. Mostanában tovább próbálkoznak.
Lehetséges, hogy közvéleménykutatók keresnek ilyen lelkesen? Esetleg bank hívna titkosított számról?

A telefon arra való hogy ha hívnak, felvedd.
Ha nem veszed fel, mi sem tudjuk ki hívott és miért.
Lehet hogy a pápa és meg akar áldani. Nem tudjuk.
Egyébként felveszed, beleszólsz?
Vagy csak bámulod a telefont mikor csöng?
Engem NKM hívogatott mostanában. Több telefonról is (volt ismeretlen és házi telefon) utólag szerintem ők voltak, mer sikerült egy házi telefont felvenni
E-számlára váltás miatt
Kollégám is tapasztalt hasonlót ELMŰvel

Bárki lehet.
Fel kell venni és akkor kiderül. A hívásfogadás továbbra is díjmentes.
Ha nem érdekel, akkor tiltsd le az ismeretlen számokat, ilyenkor a telefonod automatikusan elutasítja az ilyen hívásokat.
1# jó neked, hogy ennyire megbízol az ismeretlenekben. Nem bámulni szoktam, általában lenémítom a telefont mikor jön a hívás, mivel munka közben szoktak keresni főleg, visszahívni meg aztán nem igazán tudom.
A kérdés alatt természetesen nem egy konkrét személyre gondoltam, hanem hogy nem-e valami állami szerv keres politikai kérdőívvel, vagy netán van valami új scammer hullám (rokonom például, aki sokat utazik gyakran kap scam hívásokat ismeretlen számról), stb...
Azért tettem fel a kérdést, mert ha ilyesmiről lenne szó, akkor valószínű, hogy nem csak engem keresnek folyton, hanem más is hasonló cipőben jár.
Köszi a válaszokat.

" ... valószínű, hogy nem csak engem keresnek folyton, hanem más is hasonló cipőben jár... "
Akinek telefonja van, azok gyakran számolnak be ilyesmiről.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!