Vírusos lett az iPhone 6s-em? Mi lehet ez? (Többi lent)
Először is elmondanám, hogy kettő (a történetben fontos) Apple készülékem van:
Egy iPhone 5s, amit 2015-től 2016-ig használtam, valamint egy iPhone 6s, ami tavaly november óta van meg, ő a jelenlegi telefonom. Mindkettőt újonnan vásároltam, megbízható áruházból.
Nos, ott kezdődött az egész, hogy elkövettem egy hatalmas marhaságot: A már rengeteg mindent megélt 5s-emet megtaláltam pár héttel ezelőtt, (pár év után először!) bekapcsoltam, “kipókhálóztam”, majd elkezdtem a képeket nézegetni rajta és nosztalgiázni.
Az 5s gyanús viselkedése egyébként csak annyiban nyilvánult meg, hogy minden nap pontban déli 12-kor elkezdett őrült módon rezegni, minden nap változó időintervallumon keresztül, többnyire 10 és 30 másodperc folyamatos rezgés történt ilyenkor, viszont a képernyő teljesen természetesen viselkedett olyankor, meg sem moccant rajta semmi, tehát nem az ébresztő volt az.
Nos, visszatérve, az 5s-en lévő képeket fel szerettem volna tölteni google drive-ra. Természetesen én bolond, pont azzal az email címemmel léptem be, ami a jelenlegi 6s-em apple ID-jának az email címe.
Emellett 1-2 képet airdropon küldtem át.
Aztán pár nap múlva elkezdődtek a furcsaságok.
Kaptam 3 hitelesítő facebook-kódot sms-ben, holott hozzá sem értem a facebookomhoz. Azt a profilomat töröltem, majd csináltam egy újat. 1 hívás is érkezett aznap Dublinból.
2 nap nyugalom, majd este 10-kor hívnak 2-szer is Győrből egy vezetékes számról. Betudtuk annak, hogy talán félretárcsázott, minden rendben van.
Megint 1 nap nyugalom.
Ma pedig kaptam 3 “viber-hitelesítő” sms-t, holott mondanom sem kellene, hogy hozzá sem nyúltam a viberemhez sem. Ja és ma is érkezett egy hívás a győri számról.
Újratelepítettem a 6s-em és új Apple ID-vel jelentkeztem be. Egyszer csak kiírta, hogy valaki ezzel az ID-vel jelentkezett be Dunaújváros környékén (természetesen a lehető legtávolabb lakom onnan is)
Mit tegyek? Most már nincs ötletem.
mivan? :D
nem maradt benne egy régi sim kártya?
a rezgés simán lehet attól, hogy szerencsétlen megbolondult a sok állástól....
a viber, face meg egyebek attól vannak, hogy hosszú idő után talált internetet a telefon (az airdrophoz ugyebár kell wifi) és nekiállt csinálni azt amire gyártották: kommunikálni a hálózattal. Persze hogy kaptad a cuccokat mindenhonnan, mert ismeretlen készülék próbált bejelentkezni.
a telefonhívások meg sima véletlenek. Én ma is beszéltem 3 hülyével akik nem is engem akartak hívni
Bocsánat csak 2 hülyével, az egyikük egy kedves hangú doktornéni volt.
szedd le a képeket és csinálj neki egy teljes visszaállítást és tök jó kis telefon lesz!
ezért felesleges szervizbe vinned. az 1-es csak trollkodik... sajnos te meg nem ismerted fel a szarkazmust...
Szerintem félreértettük egymást, bár lehet nem volt nehéz, hisz nagyon fáradt voltam már, mikor kiírtam a kérdést.
A régiben egyébként nincs sim kártya.
Az üzeneteket és a hívásokat nem akkor kaptam, mikor a régi telefon be volt kapcsolva, de szerintem ez sem magyarázhatná meg ezt.
A Viber és a Facebook nem volt letöltve arra a készülékre, viszont ugyanazt az email címet használtam mindkét fiókhoz, mint amivel a régi telefonon beléptem a driveba (és csakis a driveba!)
Ha nem tudsz értelmes választ adni, egyáltalán mi értelme, hogy vedd a fáradságot arra, hogy írjál? :D
Ha feltesz az ember egy kérdést, mi értelme bunkó módon válaszolni? Most jobban érzed magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!