Letiltott sim kártya. Mit tehetek?
18 éves vagyok, és tavaly karácsonyra anyuéktól kaptam egy Huawei telefont aminek ők 2 évig fizetik a törlesztőjét a vodafonennál.Családi csomagban vagyunk és a telefont apa előfizetésére vették, minden papír náluk van.
Az eltelt idő alatt nagyon megromlott a kapcsolatunk, olyannyira, hogy már családsegítőre és pszichológusra is szükség volt.
November óta a nagymamám segít nekem mindenben anyagilag, így úgy döntöttünk, hogy magamnak kérem a családit januártól. Úgy volt, hogy ha megjön a pénz a számlámra, akkor adok anyának 4000 ft-ot (általában annyi a számlám) és befizetik. De mivel anya nem vett át egy levelet ami a csp-vel kapcsolatos...így se ő, se én nem kaptuk meg a pénzt. Kedden tudta meg, hogy én se kaptam meg, miután írta, hogy adjam neki oda a 4000 ft-ot és befizeti a számlát. Ezután ő azt mondta, hogy akkor elintézi és meg fogom kapni.. Csakhogy, ma délután a drága szüleim letiltatták a kártyát mivel nem kapták meg a pénzt. Eleve szálka volt a szemükben, hogy magamnak kértem a csp-t és úgy vélem ez amolyan bosszú. Decemberben fenyegetőztek ezzel azzal és a kártyás dolog is köztük volt.
A kérdés az, hogy én papirok nélkül mit tudok intézni?
Egyáltalán tudok tenni valamit ez ellen?
Holnap kérni fogom tőlük a papirokat, de a szüleimet ismerve nem fogom megkapni.
Anyám az üzeneteimre sem válaszol délután óta.
"A kártyát a magánszemély nem tudja letiltatni"
újabb hozzá nem értő okoskodó
minimum 5 jogcímen lehet tiltani a kártyát bármelyik szolgáltatónál az előfizetőnek
A probléma az, hogy apám nevén van a telefon..tehát nem tudok semmit kezdeni vele. Még ha sikerülne is új előfizetés..ha gondolnak egyet a drága szüleim akkor letiltathatják a telefont, nem?
Anya nem válaszolt a kérdésre, hogy meglépie...én viszont már mindent kinézek belőle.
Így nem merek új simet, előfizetést intézni..
Arra gondoltam, hogy átmegyek a telekomhoz. A párom is telekomos és ingyen tudnánk beszélni. Igaz vennem kellene egy új telefont havi törlesztővel, de nincs más ötletem.
Vegyél egy olcsó telefont, biztos ami biztos és egy feltöltőkártyát.
A részletfizetést vállalták, azt végig befizetik szerintem, de én valszeg visszaadnám a telefont nekik ilyen helyzetben és vennék valamilyet, akár egyszerű "nem okost" pár ezerért meg egy feltöltőkártyát bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!