Valami akkumulátor optimalizáló létezik? Vagy csere?
Léteznek kalibráló programok, de amik túl sokat ígérnek, szinte mind átverések. 1MB alatti apk fájlok azok, amik valóban teszik is a dolgukat.
Már 3-4 éve dolgoztam vele utoljára, így a nevét nem tudom. A lényege az, hogy a programot elindítva teljes töltésen (azaz épp levéve a töltőről) hagyni kell, hogy lemerítse, így bejegyzi a max értéket és az utolsó értéket, amikor még működött, az lesz a lemerült (és nem az 50%, mint most).
Aztán van még laptopoknál használt megoldás program nélkül. Teljesen fel kell tölteni, majd BIOS/DOS programmal meríteni, ami esetedben recovery módban való merítés. 3-5x kell teljesen feltölteni, majd teljesen lemeríteni és ezzel valamelyest az aksi is életre kel és a kalibrálás is meg lesz. Fontos, hogy nem szabad megszakítani a töltést a kalibrálás alatt.
De egy ilyen állapotú aksi max fél éven belül már mindenképp cserés lesz, mert egy csörgésnél ad, rezeg, csörög, világít, netán vakuzik is, ami akkora hirtelen terhelés, hogy 80%-on is tud annyit esni a fesz, hogy kikapcsol. Tehát a kalibrálás csak idő nyerés az új aksi megérkezéséig, de nem végleges megoldás.
2,5 éves aksim van és még mindig 2 napot bír. Teljesen fel kell tölteni minden alkalommal és nem piciket töltögetni rá... meghálálja.
Li-ion akku elhasználódása általában a belső ellenállás megnövekedésében nyilvánul meg, ami ugyanakkor részben függ a töltöttségi állapottól is.
De normális esetben csak az energia elfogyása közelében nő meg annyira, hogy már nem terhelhető.
"Nem normális" esetben lehet ilyen mellékhatás is, amit vázoltál.
Próbálhatod még kalibrálni, vagy el kell majd engedni.
Csodaprogramot viszont elfelejtheted.
Elephone p8 max?
Ilyen telefonokban én nem bíznék. Cseréld le ezt a telefont, valamilyen értelmesebbre, pl. Xiaomi Redmi Note 8T-re és nagyon érezni fogod a különbséget.
Rohadt jó telefon, azzal nincs baj. Egy xiaomi se lesz 5% al se jobb. Csak éppen dupla annyiba kerül.
Visszatérve az aksira. Ma meg tökéletesen működik. Nyomtam ma is mint állat. Levettem reggel 8-kor a töltőről. Most még 38 százalékon van. Néztem róla egy filmet is. Videókat is. Plusz napközben több óra használat. Egyszer tökéletes, egyszer nem. Ezért gondoltam optimalizálásra. Mert lehet csak nincs tisztában feltöltöttségi szintel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!