Tudom buta voltam de ilyenkor már nem lehet a pénz után menni ugye? 2015-ben vettem egy telefont biztosítással. Viszont csak most tűnt fel hogy a 2 éve eladott telefon után fizetem még mindig a biztosítást.
Ma tudtam meg hogy 5 évig érvényes a biztosítás és nem szűnik meg a 2 év hűség idő lejártával. Igaz nem nagy összeg de hosszú távon az.
Mondjuk ilyenkor nem bánom hogy ősszel már független telefont vettem.
Ha hivatalosan adásvételi papírral adtad el a készüléket, akkor megkeresheted a vevőt, bár mivel nem tájékoztattad e biztosításról, nem kötelezhető, hogy az eddigit vagy az ez utáni időszakot fizesse.
Ha nincs ilyen szerződésed, de megvan a biztosítási szerződésed, azzal bemehetsz a biztosítóhoz, hogy a készüléket eladtad, ellopták, összetört (amire a biztosítás nem terjed ki), így szeretnéd lemondani.
Ha semmid nincs (se biztosítási szerződés, se adásvételi), akkor fizetheted még évekig.
Na várjatok.
A telefont egy adok veszekben adtam el. Adtak papírt is. Viszont abban a hitben voltam ha lejár a 2 év a biztosítás is.
Vagyis a számlacsomagomhoz van azóta is hozzáadva a biztosítás összege.
A telekom szerint letudom mondani csak vagy személyesen kell vagy nekik elküldeni egy nyilatkozatot aláírva beszkennelve.
Nekem két évig fel sem tűnt.
Sőt azóta eladtam egy 8 Plust is de arra én a tudtommal nem kötöttem biztosítást. Ezért hiszem hogy a 6s biztosításáról van szó.
Most amikor az új telefonom miatt díjcsomagot váltottam tűnt fel hogy drágább mint aminek lennie kellene.
A részlet mind kivolt fizetve amúgy így nem volt gond az eladással.
A számlán amúgy csak annyi van: "Készülék biztosítás".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!