Az Amoled kijelző és a PWM. Tényleg vannak akik érzékenyek rá?
Állítólag sok embernél panaszokat okozhat pl. Fejfájás, szemszárazság.
(PWM =Pulse with modulation, a fényerő szabályzását a ledek gyors ki-be kapcsolgatásával érik el, a cikluson belüli kitöltési tényező állítgatásával).
Gyakorlatilag 200hz körüli frekvencián villog a kijelző.
Szerintem ilyen frekvencián nem valószínű. Ennyi erővel semmit nem lehetne nézni. a LED TV-k háttérvilágított kijelzője is ugyanúgy villog, a korábbi LCD TV-k fénycsöve is villog, ezért kell gyáraknál külön fázisokra kötni a világítás, a stroboszkóp hatás miatt. De még a képcsöveseknek is volt képfrissítése, csak ott soronkénti. Moziban meg még ennyi sincs, ott 24 képkocka/másodperccel megy a film
Samsung A50-esem van Amoled kijelzős, de nem vettem észre, hogy bármi gondom lenne, pedig alapvetően elég szédülős vagyok.
Ha valaki szemégést, könnyezést tapasztal a használat után órákkal vagy másnap, lehet próbálkozni fényerő csökkentésével.
Igaz, hogy a kitöltési tényező csökkentése vibrálás szempontjából még rosszabb elvileg, azonban a gyakorlatban kiderülhet, hogy mégis jobb így.
Rengeteg ember érzékeny a butaságok olvasása utáni placebo hatásra. Az emberi szem egyszerűen nem képes másodpercenként több száz villanás megkülönböztetésére.
Érdekes módon a régimódi filmes mozira soha senki nem panaszkodott, pedig az csak 24 kocka/másodperc sebességgel vetített, és a filmtovábbítás idejére kitakarta a vetítőgép a fényforrást, tehát a vászon ténylegesen villogott.
Egész nap előtte zombul, jóhogy megfájdul a feje....
Nem kell annyit nyomkodni, és máris nem lesz annyira "érzékeny" rá
"Fejfájás, szemszárazság."
Ja, pislogás nélkül bámulni a sok fa$zságot naphosszat, el is hiszem.
#4, két dolog.
1, fogalmad sincs a témáról.
2, emiatt a kérdést sem értetted.
Nem a szemed érzékeli, hanem az agyad. Tehát nem látod, de észleled a villódzást.
Próbáld meg a fényerő csökkentését, hogy ne vakítson és írd meg a tapasztalatot, másoknak is segíthetsz ezáltal, illetve én magam is gyűjtöm az információkat ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!