Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lehet romlott árammal tölteni...

Lehet romlott árammal tölteni a telefont?

Figyelt kérdés
Csak mert félig elvan szakadva a töltő kábelem (de tölt, csak óránként 5%ot) és félek, hogy nem tesz jót a telónak.

2019. dec. 29. 23:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%
Ha feltöltött, leáll a töltéssel, és nem az akkut használja, hanem megy konnektorról reggelig. Ebben mi nem oké neked?
2019. dec. 30. 21:59
 12/14 anonim ***** válasza:
50%

# 11

Te amúgy miről beszélsz? Nem érzed az ellentmondást?

Ha leáll a töltés, nem vesz fel áramot a konnektorból. Ezt bárki láthatja egy USB-teszter segítségével.

Akkor hogyan menne a konnektorból?

A telefon maga nem tudja megkerülni az akkut, csak akkuról tud működni.

Egy ponton leáll a töltés, utána az akku merülni kezd, emiatt a töltés ismét visszakapcsol.

2019. dec. 30. 22:09
 13/14 anonim ***** válasza:
56%
Te ezt melyik telefonon mérted? Nincs csepptöltés, át kell váltson tápra. Ha az lenne, amit te írsz, minden telefonom pár hét alatt meghalt volna.
2019. dec. 30. 22:26
 14/14 anonim ***** válasza:

# 13

Kevered a fogalmakat, nem beszéltem csepptöltésről.

Azt sem állítottam, hogy a gyártók hülyék lennének és nem tudják megtervezni a Li-ion akku előírás szerinti CC/CV töltési karakterisztikáját.

Nem, rendesen befejeződik a töltés, utána nem vesz fel semmi áramot a dugasztápból.

Ezután elvan magának, a telefon elkezdi lassan leszívni az akkut.

Ahogy esik a feszültség, van egy meghatározott pont, de ezt még én sem mértem pontosan, valamikor újra fog indulni a töltés.

Ezt nevezik a töltésszabályzók automatic recharge funkciójának, pl. a TP4056 is tud ilyet.

Az nagyon téves elképzelés, ha azt hiszed, hogy a telefont magát le lehet kapcsolni az akkuról és átkapcsolni tisztán hálózati táplálásra.

Ha próbáltál volna telefont táplálni úgy, hogy kiveszed az akkut, helyette vezetékkel rákötsz egy tápegységet, akkor pláne értenéd, hogy ez mivel jár.

2019. dec. 30. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!