Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ti is tapasztaltátok már,...

Ti is tapasztaltátok már, hogy lehallgat a mobilotok?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor fordult már velem elő sajnos, hogy vmilyen termékről, vagy akármiről, akárkiről beszéltem vkivel ÉLŐBEN, nem kerestem rá a neten, nem a facebookon írtam róla, hanem élőben beszéltem róla, és azt követően rövid időn belül azzal kapcsolatos reklámok jelennek meg a facebookon, különböző oldalakon, illetve ha személyről beszéltünk, akkor azt a személyt ajánlja ismerősnek. Biztos, hogy ez nem véletlen, sajnos többször is előfordult velem ilyesmi, ez nem paranoia. Ti is tapasztaltatok ilyet? Ez nagyon durva. 
2019. dec. 18. 15:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is hallottam erről a jelenségről, de valószínűtlennek tartom, hogy pont azért történt mert lehallgat. Ugyanis 4 éve kb. egy egyetemi projekt keretében az Android internet forgalmát mértem, és nem tapasztaltam akkor forgalmat ami egy lehallgatáshoz elég lenne. Persze lehet azóta változott.

Amik valószínűbbek szerintem:

1. Már korábban rákerestél.

2. Ok-okozat fordított: nem azért ajánlja ezt, mert erről beszéltél, hanem azért beszélsz az adott termékről, mert felajánlotta, csak nem tudatosult benned hogy így befolyásol. Perze ez is durva, de reálisabb.

2019. dec. 18. 17:46
 12/13 A kérdező kommentje:
Jó lenne, ha így lenne, ahogy sokan írjátok. De sajnos tényleg olyan dolgokról beszéltünk, amire sose kerestem még rá, nem is ismertem, és utána másnap reggel reklámozta azt a terméket mindenhol, úgy, hogy előtte soha. Nagyon durva, nyilván én sem azt gondolom, hogy mindegyik mobilt egy-egy ember hallgat le a nap 24 órájában, de vhogy szoftveresen biztos meg tudják oldani, hogy azok alapján küldjenek hirdetéseket, stb., amit "hall" a mobil.
2019. dec. 18. 19:43
 13/13 anonim ***** válasza:
75%

Beszélsz Bélának arról, hogy beállt a csavarbehajtód. Béla hazamegy, elpanaszolja az asszonynak, hogy átmegy inni, erre állandóan csak az az üszkös csavarbehajtó, már nem győzte hallgatni. Meg amúgy az övé is úgy szar, ahogy van, annyiért min kell csodálkozni.

Aznap este Béla asszonya bekattint vagy tíz behajtót 50k felett. A google ebből annyit látott, hogy előtte abból a háztartásból a másik felnőtt telefonja megtalálta a wifi routeredet (ismert tartózkodási hely gps nélkül). Valahol egy adatbázis mélyén megnő pár szorzó egy fura gráfban, ami a háztartásotok barkácsgép-affinitását tárolja, főleg ha rólad és csavarbehajtóról van szó. Piszok nagy lóvék mozdulnak emberi közreműködés nélkül, ha ez jól tud mérni és ajánlani.

2019. dec. 18. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!