Ti is tapasztaltátok már, hogy lehallgat a mobilotok?
Heti egy ilyen kérdés szokott lenni a mobiltelefonok kategóriában, ahol mindenki leírja hogy 7/24 le vannak hallgatva :D
Érdekes csak itt a gyiken hallani erről. A környezetemben de még máshol sem hallottam róla soha. Mindig csak neten megy ez a konteó gyártás.
És amikor valaki leírja, hogy egy ilyen lehallgatás milyen adatforgalommal járna, (ami kicsit se lenne feltűnő) le van ugatva, hogy a mobilszolgáltatók összejátszanak a lehallgatókkal, és nem számlázzák ki az adatforgalmat :D
Ja meg aki erre esetleg rájönne (abból a pár száz ezer profi hekkerből a világon) és publikálni próbálná, azt lefizetik vagy elhallgattatják.
Ez van amikor sok Mission Impossible vagy James Bond filmet néznek az emberek.
Nem vagyok paranoiás, de én is tapasztaltam már ezt. Kollegák szintén, idebent került már szóba.
Nem mondom, hogy lehallgatnak, mindenesetre fura.
Nincs szükségük arra, hogy lehallgassanak így is megadsz nekik minden információt ahhoz hogy célzott reklámokat tegyenek, méghozzá saját magad! Pl ha lájkolsz valamit, esetleg rákeresel valamire, vagy ha bizonyos témákban nézel videókat és sorolhatnám... Barmit amit teszel az interneten az digitális lábnyomként ott is marad!
A másik dolog hogy erre nem is nagyon lenne kapacitás, gondolj csak bele több millió hangfelvételt kellene feldogozni még ha szoftveresen is meg tudják oldani ez borzasztó költséges lenne. Mindezt miért tennék? Azért hogy neked felbukkanjon egy reklám amiből nagy valószínűséggel semmilyen vásárlás nem történik?
Még ha meg is lehetne egy ilyen rendszert oldani - mert meglehet! Egyszerűen nem lenne gazdaságos, mint mondtam amúgy is felesleges lenne, hiszen te magad is minden információt megadsz amire nekik szükségük van!
Természetesen én mint átlag emberként nem tudom 100%-ig megcáfolni hogy nem hallgatnak le, egyszerűen nem tudom elképzelni hogy hogyan érné meg nekik, hiszen sokkal költségesebb egy ilyen kaliberű rendszer fenntartása mint a reklámok megjelenítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!