Miért nem akarnak a telefongyártók egy normális mobiltelefont sem gyártani?
Nem arra gondolok, hogy a mai telefonok túl gyengék lennének. Nagyon is erősek. De van néhány dolog, amelyek miatt egyszerűen nem tudom ezeket a phoneokat... phableteket jónak
tartani:
1. Túl nagy kijelző: Ez már jó ideje nagy probléma, a gyártók egyre nagyobb kijelzőket tesznek a telefonokba. Ebből máris jön 2 probléma:
a. túl keskeny kávák, a készülék extrakönnyen sérül (3 és 7 mm gyakran már nincs meg)
b. túl magas képernyőarány (16:9 feletti)
Mi az előnye a nagyobb, magasabb kijelzőnek? Több minden fér rá, főleg vertikálisan, a szélesvásznú filmek is jól mutatnak. Nagyobb a játékélmény és az osztott képernyős módban is nagyobbak az ablakok. A kávamentesség pedig szépen néz ki.
Ez mind szép és jó, de mégis mire találták ki a telefonokat? Arra, hogy videókat, Instagram posztokat nézzünk rajtuk? 16:9-en 4,5-5 inchel is ugyanúgy látszik minden, nem nehéz gépelni sem, az osztott képernyős módban a osztóvonal pedig mozgatható.
2.Törékenyek: Ahogy már említettem, a kávamentes kijelző, vékony ház jól néz ki, de törékeny. Főleg, ha üvegből van. Lehet, hogy nem karcolódik könnyen, de egy 2m-es eséstől jó eséllyel ripityára törik egy masszív fém hátlappal ellentétben. A pop-up kamera is könnyebben sérül. Ezenkívül újabb hátránya a
3.Gyenge üzemidő: Szerintem ezen nem kell sokat magyaráznom, legyen bármilyen jó is a teljesítmény, ha kicsi az akkumulátor. A probléma akkor hatványozódik, ha a telep nem cserélhető egyszerűen.
4.Kamera őrület: Hiába van rajtuk 2+n kamera, egy kompakt fényképező is veri őket. A másik kedvencem a MPháború. Meg az AI kamera, ami ráadásul gyakran túlszinezi a képeket.
Ha nem lenne iszonyatgyenge telefonom, akkor nem cserélném le jó ideig.
Ennyi jutott most eszembe. Ti mit gondoltok erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!