Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogyan ronthatnám el a telefon...

Hogyan ronthatnám el a telefonomat nyom nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet,hogy a telefonom már elég régi. Hamar lemerül,sokszor felforrósodik és állandóan kikapcsol. Ezek a tulajdonságai nem épp a legkellemesebbek főleg akkor amikor éppen akkor kapcsl ki amikor épp anyuval beszélek telefonon. Ilyenkor ő mindig nagyon megijed és amikor visszahívom elég sok idő megnyugtatni hogy nem történt semmi csak a telefonom megint kikapcsolt. Plusz nagyon keveset tudok vele beszélgetni főleg iskola időben mert hétvégente több napos vásárokban árul és nem alszik itthon. Volt már olyan is amikor éppen azt néztem mikor indul a buszom amikor kikapcsolt és mire sikerült újra visszakapcsolnia már le is késtem a buszt.

A szüleim nem szeretnének nekem újat venni mivel a mostanit még lehet használni de egyre gyengébb és egyre idegesítőbb!

Szóval szerintetek hogyan ronthatnám el a telefonomat úgy,hogy eggyátalán ne látszódjon rajta és még a szervízben se vegyék észre/ne tudják meg,hogy mivel lett elrontva?

A mikrós verziót nem merem kipróbálni nagyon félek plusz nem tudom hol kell kivenni az aksit és a SIM kártyát

Összetörni/odavágni valamihez sem szeretném mivel az meglátszik

A vizes módszert pedig észreveszik a szervízben.

Kérlek ne haragudjatok a kis regényemért de mindent le szerettem volna írni.

Az értelmes válaszaitokat előre is nagyon köszönöm! :)

#telefon #telefon elrontása
2019. aug. 17. 15:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Igen én is tudom,hogy a telefonom már rossz de mint mondtam a szüleim nem vesznek újat amíg teljesen használhatatlanná nem válik,szervízbe pedig már nem viszik.

Tényleg kellenének ötletek!

2019. aug. 17. 20:50
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Van egy gyújtó a közeledben?

Szedj szét egy gyujtót, vedd ki belőle a piezo -t

(Így néz ki a piezo:

[link]

)

Ha ez megvan, hajlítsd le a piezo vetetékét, hogy távol legyen a vége a piezo testétől. Ez után egy kis fém darabot tarts a telefon töltő csatlakozójához minél közelebb az egyik kezeddel, a másikkal a piezo vezetékét pedig a telefon jack csatlakozójába dogd be és nyomd össze a piezo -t. Ekkor ívet fog húzni (statikus kisülés). Az ilyen statikus kisülések ellen a telefonok nem védettek, emiatt így több szikra hatására az tönkre fog menni. Csak azt nem tudom, mennyi idő alatt üt át a piezo gyenge íve fontos alkatrészt...

Ha ez kevésnek bizonyul, egy sokkoló két kivezetésére erősíts 1-1 vezetéket és azokat illeszd a töltő és jack csatlakozókhoz. De a sokkolónál vigyázz a testi épségedre is, ott nagyon erős az ív!!!

2019. aug. 18. 00:18
 13/20 Szirty ***** válasza:
24%

"Simán hivatkozhatsz rám, hogy ez a szakvéleményem."

Hogyan zajlana egy ilyen beszélgetés?

"Anyu! Kell egy új telefon, mert ez már rossz!

Ezt megerősítette egy mondatos szakvéleményével a gyakori kérdések fórumon egy névtelen válaszoló (aki 65%-ban hasznos válaszokat ad) az Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok rovatban a #10-es számú hozzászólásában."

:)

2019. aug. 18. 09:26
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

Szimplán ejtsd a vécébe, kicsúszott a nadrágzsebedből, kész. Még az 50 éves anyám is több telefont nyírt ki így, szóval ez nem tipik kamaszlányos hiba, mint akik félévente "elejtik", mert új telefont akarnak.

Merje mondani bárki, hogy nem véletlen volt.

2019. aug. 18. 09:52
 15/20 Szirty ***** válasza:
24%

"Merje mondani bárki, hogy nem véletlen volt."

Tekintettel a körülményekre egészen biztos hogy nagyon hiteles lesz a "véletlenül beleesett" sztori.

Szerinted is? :)

2019. aug. 18. 09:55
 16/20 A kérdező kommentje:

3# Ezen én is gondolkodtam de mint mondtam bevizezni nem szeetném mert észreveszik a szervízben.

De azért köszi a választ! :)

2019. aug. 18. 10:50
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem mindegy, hogy észreveszik e? Nem kell titkolózni, hogy mi történt vele, elmondod te magad otthon. Ha nem működik, úgyis kell új, nem?
2019. aug. 18. 11:14
 18/20 A kérdező kommentje:
Mert rájönnének,hogy direkt tettem tönkre.
2019. aug. 18. 16:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

én ezt az egészet nem értem.

Te nem kapsz telefont mert még nem régi. Nővéred kapott egy negyedmilliósat és senkinek nem volt annyi esze hogy a nővéredét neked adják, holott a szüleid mindig szívbajt kapnak ha kikapcsol a telód. Itt valami nem kerek...

2019. aug. 19. 14:06
 20/20 anonim ***** válasza:
81%

kérdező, most már kikeveredhetnél a válaszaidból, mert itt valami tényleg nem kerek... ezt írod:

"a szüleim nem vesznek újat amíg teljesen használhatatlanná nem válik,szervízbe pedig már nem viszik"

Majd amikor azt javasolja valaki Neked, hogy ejtsd vízbe, akkor azt nem mered, mert észreveszik a szervizben.

Ha nem viszik szervizbe, akkor miért félsz attól, hogy ott észreveszik?

Nos, soha nem támogattam a sumákolást, a csalást: ha azt szeretnéd, hogy legyen új telefonod, meg hogy elérjenek a szüleid, akkor állj eléjük ("ha férfi vagy légy férfi!" És mondd meg nekik, hogy szükséged van egy új telefonra.

Ha pedig nincs rá pénz, akkor menj el dolgozni (már ha elmúltál 15), vagy segíts sokat nekik, hátha eléred a célod.

A hazugság, a sumákolás soha nem vezet jó útra.

(ahogy a Gyakorit ismerem, most jól le leszek húzva, de ez van, akkor is az egyenes utat részesítem előnyben.

2019. aug. 19. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!