Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Érdemes ezért új hűtőt venni?

Érdemes ezért új hűtőt venni?

Figyelt kérdés
Vettem egy házat, ahol is a konyhában egy beépíthető hűtő üzemel, be is van építve, pontosabban el volt barikádozva teljesen, sehol semmi szellőzés, csoda, hogy nem ment tönkre, elég jó cucc. Most rengeteget jelent, mert tavasszal is ment szinte megállás nélkül, amikor hasonló idő volt, mint most. De kánikulában, hogy a barikádot kicsit szétnyitottam, szinte semmit nem jelent, a hűtő folyamatosan ment, belül 9-10 fokok. S a manuáljában SN,N klímaosztály szerepel. A házban közel 30 fokok a kánikula idején. Én nagyon gondolkodom egy új beépíthető hűtőn, ami már trópusi klímaosztályú, a mostani hűtő meg menne le a pincébe. Még így is olcsóbb talán, mintha tönkremenne a mostani, nem hiszem, hogy ha 2 hűtő menne, nagyon megdobnák a villanyszámlámat, mert igazából kutyafüle, amit fogyasztok, plusz 2000 forint havonta nem a világvége az esetemben. Vagy a mostani szellőzésén módosítsak még? Igazából, amit lehet, megtettem.
2019. júl. 13. 00:13
 1/3 A kérdező kommentje:
20 éves hűtő a mostani egyébként.
2019. júl. 13. 00:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Az SN/N klímaosztály nálunk teljesen megfelel, (10-32C fok)

Egy új hűtőgép mindenképpen jó választás lehet a 20 éves helyett.

Közben áttértek az R600A hűtőközegre, amit csak 8barra kell komplimálni, így csökken a kompresszor súrlódási vesztesége. Nem is szólva arról hogy a kompresszorok nem 0-100% között vannak kapcsolgatva, hanem hűtésigényhez igazítva változó terheléssel üzemelnek és a rövirezárt forgórészű asszinkron motoros meghajtások is kiszorultak, mivel kisebb nyomást kell előállítani, meg tudják oldani egy elektromágneses egyenes vonalú mozgató mechanizmussal.

A kondenzátor is a kompresszor mellé került, összehajtogatva kocka alakra, amit egy külön fordulatszabályzott venti hűt, a kompresszorral együtt, közben a leolvasztott olvadék vizet is jobb hatásfokkal párologtatja el. Ezen kívül még lehetne sorolni hogy miben más egy mai gép a 20 évestől.

Negatívum viszont hogy a kompresszor, a ventillátorok és egyéb kiegészítők vezérlését mikrokontroller látja el, így a jól bevált kapilláris csöves mechanikus hőfokkapcsoló is nyugalmazva lett, mert a hőmérsékeleteket félvezető méri.

Ebből kifolyólag elektromos javítása sokkal komplikáltabb is tud lenni.

2019. júl. 13. 09:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Érdekes, a mostani is r600a közeges, inkább 15-16 éves úgy gondolom.
2019. júl. 13. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!