Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gree klíma márka wifi vezérelh...

Gree klíma márka wifi vezérelhetősége?

Figyelt kérdés
könnyű?
2019. júl. 10. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem nehéz.
2019. júl. 10. 19:26
 2/5 A kérdező kommentje:
hallottam rossz tapasztalatokat
2019. júl. 12. 00:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Autóvásárlás esetén is biztos vagyok benne hogy már hallottál olyan autóról amivel rossz tapasztalata volt valakinek.

Egyébként pedig az alkalmazásnak csak annyi a trükkje, ha nem az otthoni hálózaton vagy, indítsd újra az alkalmazást ha meg volt előtte nyitva. Mivel nem mindig van képben a változásokkal. De induláskor magára talál.

2019. júl. 12. 02:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy a klímád vezérelhesd, kell hogy menjen otthon a wifi, a klímádon engedélyezve kell legyen a wifi elérés, az alkalmazásodban be kell legyél jelentkezve felhasználóként.

Az alkalmazás fogja látni, hogy az adott hálózaton van-e elérhető eszköz.

Azt felveheted a saját listádba, el is nevezheted tetszés szerint.

Amikor vezérled, nem a mobil fogja közvetlenül a klímát kapcsolgatni, hanem a mobilos alkalmazás a szerveren át a helyi wlanodon át küldi a klímádnak a parancsot.

Ha nem otthon vagy, még bejön a képbe az is, hogy a megnyitott alkalmazás nem mindig van képbe az aktuális internetkapcsolatodal, ezért ha mobilnterte váltasz például, az alkalmazást ajánlatos újraindítani. Az alkalmazással még a net vesztés esetén az is előfordul, de ritkán, hogy újra be kell jelentkezni felhasználóként. Nekem 2 év alatt 3x kellett. Az egyik most volt.

Szóval a helyzet nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan. Nekem 2 db klímám megy wifis vezérléssel. Gyakran vannak áramszünetek, most is arra ébredtem, hogy csipog az egész ház. A sütő, hűtő, mikró, klímák, kazán, mittommégmi, újraindult egyszerre. A szolgáltató modeme van úgy hogy egy időre nem ad netet, főleg éjszaka fordul elő, most is kb. egy óráig nem volt net elérés. Megjött a net, szépen csatlakozik mindkét klíma a szerverhez magától. Ja, még egy. Néztem a klímához adott wifis leírást, abban le van írva, hogy lehet be és kikapcsolni rajta a wifit. De az nincs, hogy lehet megmondani a klímának, hogy hogyan csatlakozzon a wlan-odra.

Az áramtalanított klíma áram alá helyezésekor a távkapcsolóján nyomnod kell a wifi gombot míg a klíma készenléti állapotba kerül. Ekkor a klíma wifije, elkezd egy hotspotot sugározni. A mobiloddal erre kell rácsatlakoznod. Ott megadni az otthoni wifidre csatlakozás adatait. Ez teszi lehetővé, hogy később a klíma elérje a wifiden át a netet. Természetesen ha modem csere van, vagy jelszó változás, akkor újra be kell állítani. Szóval ha megvolt a beállítás, a hotspot kikapcsol, és a szerveren elérhetővé teszi magát a klíma, a többit meg már írtam.

Az a helyzet, hogy ahol vettem a klímáimat, ezt ott sem tudták. Meg nem is nagyon akartak belefolyni, ne csesztessék ilyenekkel az ügyfelek őket. Ilyesmit pl. elég nehéz telefonon elmesélni az apukának, aki otthon be akarja üzemelni a gyereknek a telefonjára a klímát, de nem megy, és ordít a telefonba, hogy ő wifis klímát vett és ennyi pénzért jár az hogy csinálják meg mert irgumburgum, stb.

Ha esetleg valamit kihagytam, kérdezz nyugodtan.

Ezeken a nehézségeken bonyolít, ha valóban elromlott valami, és marhára nem vagy képben, hogyan lehet kisilabizálni, hogy a lánc melyik szeme a hunyó.

Ha a leírásom kínainak tűnik, és a családban nincs aki ért hozzá hogy neállítsa neked, akkor nem javaslom a wifis klímát, mert csak köpködni fogsz miatta.

Egyébként meg az első válaszom érvényes továbbra is.

És még még egy. Van olyan modell, amibe nem a wifi van beépítve, hanem csak az előkészítés, és vehetsz hozzá csatlakoztatható kütyüt. Azt a megoldást azért nem javaslom, mert azt már végképp macerés otthon analizálni, ha valami nem klappol a működésével. Egyébként lehet hogy soha nem lenne vele baj, de csak egy plusz hibaforrásnak tarom, és nincs hozzá diagnosztikai lehetőség.

És bár nem teljesen kapcsolódik a témához, de van otthon többek közt wifin át vezérelhető ledes lámpa.

Ami kiválóan működött sokáig. Egyszer csak nem. Míg kiderült, a szerver emiről vezérelni lehetett, eltűnt, megszűnt (a szervez azért kell a sorba, hogy a felhasználókat és az eszközeiket valami nyilvántartsa és kezelje, enélkül akár a szomszéd is kapcsolgathatná au okos eszközeimet). Ezt nem lehet javítani. :) Emiatt többé nem működött wifis módon. Szóval ilyen is becsúszhat, ezzel számolni kell, mikor wifis cuccra alapozol.

2019. júl. 12. 03:27
 5/5 anonim ***** válasza:

A terjedelmes válaszok után még csak annyit tennék hozzá, hogy több száz WIFI-s GREE klímát adtunk el és telepítettünk az elmúlt évek során. De, még nem volt olyan felhasználó aki panaszkodott volna a WIFI vezérlésre...

Pedig majdnem 10 féle típust forgalmazunk a GREE-től ami wifi-s.

2019. júl. 13. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!