Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Fagyasztószekrény hűtése?

Fagyasztószekrény hűtése?

Figyelt kérdés
Sajnos elég szellőzetlen helyen van szegény, ebben melegben tűzforró a hátulja, rácsok, kompresszor, stb. félek, hogy tőnkremegy, bár az se lenne csoda, 30 éves. Asztali ventilátorral tudok rajta segíteni? Más ötletem nincs, máshova nem tudom tenni sajnos.
2019. júl. 1. 23:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen.
2019. júl. 2. 00:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Akkor az lesz.
2019. júl. 2. 00:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Külön ettől nem megy tönkre.

De azt tudni kell, hogy egy gépészeti egységnek van egy hozzávetőleges élettartama.

A tiédnek az a feladata hogy hőt vonjon el a belső részéből, ehhez bizonyos munkát kell végeznie.

Ha ez a szellőzés hiányában 10x annyi ideig tart, akkor tízszer hamarabb fog tönkremenni. Lehet egyébként még kitartana 30 évig, de a fokozott terhelést már nem fogja sokáig tolerálni.

2019. júl. 2. 05:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Tedd olyan helyre ahol szellőzik és körbe jár a levegő.
2019. júl. 2. 07:27
 5/5 Wadmalac ***** válasza:

Az sem egy utolsó szempont, hogy szerencsétlen hiába erőlködik a normális hűtésen, így jól megpörgeti a villanyórát.

A ventilátor javít, de legjobb lenne friss szellőző levegő bevezetést biztosítani a hűtőrácsra.

Én spec javasolnám a frisslevegő bevezetését szellőzőcsövön.

Pl.:

[link]

És erre lehetne rakni egy ventilátort, hogy mozogjon is a levegő.

[link]

Egy ilyen ventilátor 20-30 W-or fogyaszt, a hűtő teljesítményfelvételét a szellőzés ennél nagyobb mértékben csökkenti, megéri.

2019. júl. 2. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!