Természetes, hogy egy pár órája beüzemelt szobaventilátor eleinte égett festékszagot áraszt?
Tegnap este vásároltam az OBI-ban egy Noname (CMI) álló ventilátort. Természetesen olcsó árkategóriás.
230V / 50W van ráírva, de az ára csak csak 5.990 Ft volt.
Szépen fúj, működik, ahogy kell, viszont a szobában, ahol használjuk, égett festékszagot lehet érezni.
Olyan a szag, mint amikor egy lakkozott rézhuzalról ég le a festék.
Igaz, még csak maximum 2 órát ment csak a megvásárlása óta.
Kipárologja ezt a szagot magából magából idővel, vagy a tekercse lehet túlságosan alulméretezett, és már most
kezd leégni?
Maga a készülék burkolata nem melegszik rendellenesen. Néhányszor tíz per után éppen csak langyos a készülék.
Nem szeretnék kicsúszni a 3 napos garanciából, de csak holnap érnék rá visszavinni a munkám miatt,
viszont az is elég nagy kerülő lenne.
Ha természetes ez a szag pár napig, akkor felesleges bemennem, hogy elhozzak egy ugyanilyen "büdöset". :)
Milyen 3 nap?
Legalább 1 év garanciát kötelesek vállalni.
A három munkanapos cseregarancia csak a 151/2003 (IX. 22.) kormányrendelet mellékletében meghatározott tartós fogyasztási cikkekre vonatkozik. Tehát nem minden esetben élhetünk e garanciával, csak a kormányrendeletben felsorolt bruttó 10 ezer forint eladási ár fölött értékesített tartós fogyasztási cikkek meghibásodása esetén.
Itt a kérdező megjelőlte a vételárat, ami nem éri el a jelzett összeget.
Tehát nincs cseregarancia.
Ha elromlik, akkor szerviz.
Természetesen ettől függetlenül ha akar, a kereskedő adhat másikat, akár az árát is visszaadhatja, vagy levásárlást ajánlhat, de ezekre semmi nem kötelezi.
Ezt csak az esetleges asztalra csapkodásos hangosz szóváltás keretében bizonygatott, tudom a jogaimat című váráslói megnyilvánulás elkerülésére szerettem volna világossá tenni.
Tehát nyugi, ha 2 óra múlva ég le, vagy 350 nap múlva, jogilag nincs különbség. Blokkot megőrizni, ventit használni, ez a feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!