Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Leégett a fűtőszál, égett...

Leégett a fűtőszál, égett szag jött kifelé a vízforralómból?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Túl kevés vizet kezdtem el melegíteni, ami nem lepte el teljesen az alján a fűtőszálat és arra lettem figyelmes, hogy égett szag jön kifelé a vízforralóból, le is kapcsoltam, de láttam, hogy elfeketedett azokon a helyeken a fűtőszál, ahol nem érte a víz. Utána kipróbáltam sok vízzel, működött, csak nem tudom, probléma- e az elszíneződés? Esetleg egészségtelen anyagok válhattak ki ott az anyagból? Vagy van más, bármi veszélye/következménye ennek a félresikerült procedúrának? Előre is köszönöm a válaszokat.

2018. dec. 1. 23:23
 1/10 repulo ***** válasza:
Súrolópor dörzsi kombo nem használ?
2018. dec. 1. 23:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem tudjuk hogy mi és mennyire sérült, olvadt, deformálódott, stb.

Elvileg minden vízforralóban van 2 védelem. Az egyik az üzemi, a másik a vész lekapcsoló. Ezeknek is idő kell míg átveszik a hőt, de csodálkozom hogy a vészkioldó nem működött.

Én személy szerint ha már nem garanciás, akkor küldeném a veszélyes hulladékba.

2018. dec. 1. 23:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem az a baja ti ertelmesek. Hanem az hogy kerulhet-e a vizbe valami mergezo anyag a futoszalrol.
2018. dec. 1. 23:40
 4/10 repulo ***** válasza:
Mi? Novicsok, vagy plutónium 239?
2018. dec. 1. 23:49
 5/10 anonim ***** válasza:
46%

"Nem az a baja ti ertelmesek. Hanem az hogy kerulhet-e a vizbe valami mergezo anyag a futoszalrol."

Te értelmes, innen ki az aki megmondja neked?

Tippelni lehet, de mást nem.

Alapvetően a műanyag és az alumínium is lehet mérgező, bár nem ilyen koncentrációban. A fűtőszál egy vascsőben van és kerámia szigeteléssel van körülvéve. Ezek önmagukban nem okoznak problémát.

2018. dec. 2. 00:01
 6/10 anonim ***** válasza:

Csak felületi elszíneződésről van szó szerintem, ami ártalmatlan.

Polírpapírral is rá lehet menni, mivel a cső anyaga elég vastag és nem felületkezelt, de ennek csak esztétikai jelentősége lesz.

2018. dec. 2. 09:30
 7/10 A kérdező kommentje:
kösz a kommenteket, azt hiszem, nem igazán fog ez érdekelni a továbbiakban. Ha valami ennyire vacak, hogy tönkreteszi magát, akkor arra nem tudok mit mondani. Persze én is figyelmetlen voltam, de ez nem ok arra, hogy egy készülék leégjen, ha bekapcsolod. Véletlenül is bekapcsolódhatna.............
2018. dec. 3. 19:20
 8/10 A kérdező kommentje:
Az alján a vascső színeződött el, amiben a fűtőszál van. Csak én azt hittem, hogy maga a vascső a fűtőszál, azért írtam úgy, ahogyan. De hogy lehet valami ekkora vacak???
2018. dec. 3. 19:23
 9/10 anonim ***** válasza:

"De hogy lehet valami ekkora vacak???"

Üdv a való világban.

2018. dec. 3. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne viccelj, olyan elvárásaid vannak, ami fizikai képtelenség. Víz nélkül túlmelegszik a fűtőfelület, még akkor is, ha van benne védelem, az csak később kapcsol le.

Ez előbb utóbb bekövetkezhet, elfogyhat a víz, használódnak az alkatrészek, semmi jelentősége.

2018. dec. 4. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!