Mi baja lehet a mosógépnek, mi ez?
Figyelt kérdés
nem nagyon tudom leírni,de minden mosás után mikor kiszedem a ruhákat,tele vannak ilyen kisebb-nagyobb "gumidarabokkal",de nem gumi,de ahhoz hasonló,olyan mint a kosz,vékony,és rengeteg,de nem is kosz...nemtudom sajnos leírni,mert nemtudom mihez hasonlítani,és nem láttam még ilyet...de nagyon ideges vagyok már,mert a tiszta ruhák ezzel vannak tele,és ha próbálom leszedni óvatosan,belekenem....és fogalmam nincs mi ez,vagy mitől...már próbáltam simán,üresen indítottam el a gépet,ecetet is használtam,semmi nem segít.A gumis részénél is olyan mintha belenne penészedve,sötét foltos az egész majdnem,pedig mindig próbálom ott is kitakarítani,a gumi alá is nyúlok ameddig tudok,de az nemjön le,szóval biztos nem az"bomlik"mosás közbe amik a ruhán lesznek,de nemtudom...viszont nemsokára szülök,és a rengeteg gyerekruhát is kikéne mosnom,de így...felesleges...jólenne ha tudna valaki valami okosat mondani nekem:S Hátha másnál is volt ilyen.Zanussi elöltöltős a gép,és az ajtaja is szinte mindig nyitva van...2010. júl. 7. 21:38
11/17 A kérdező kommentje:
köszönöm.És fél kg trisó nem sok?Nem lesz baja a gépnek ettől?Pláne ha 1szer nem is lesz elég,hanem kell vagy 2-3szor,akkor annyiszor fél kg kell?Minden alkalommal fél kg?Többet már nem kérdezek:)
2010. júl. 7. 22:57
12/17 anonim válasza:
Fél kg trisó 5 liter vízhez is 10%-os. Annál hígabbnak nem lesz elég hatása. A mosógép szimmeringes és szigetelt ahogy írtad nem is régi nem szabad hogy baja legyen de ennél enyhébb beavatkozást ha csinálsz az nem lesz hatékony. Sok gépet mostam már így ki 10 évnél öregebbeket is de sose lett bajuk.Azt nézni kell hogy milyen az eltávozó víz az öblítésfázisban ha tiszta akkor elég az egy mosás és a hypós utána.Amúgy vegyész vagyok nem találgatás amit tanácsolok vízkémia a szakterületem.
13/17 A kérdező kommentje:
ezt most nemnagyon értem,fél kg trisó 5liter vízhez,akkor ezt felkell hígítanom és úgy a dobba rakni?Viszont anemtudom nézni hogy milyen víz távozik majd belőle,mert nekünk,nemis tudom hogy mondják,a"falba"van elvezetve,vagy nemtudom,nemértek hozzá sajnos.Nem a fürdőbe van a gép,nem a kádba folyik a szennyvíz,hanem a konyhába van beépítve,és ott valahol hátul elvan vezetve a leeresztője vagy mije,szóval sose láttam még hogy milyen víz jön ki mosásnál.
2010. júl. 7. 23:14
14/17 anonim válasza:
A trisót be a dobba és egy mosóprogramot kell indítani rá.Az hogy a gép mennyi vízet tesz rá nem lehet tudni az 5 litert a 10% miatt mondtam lehet hogy többet vesz fel.
15/17 A kérdező kommentje:
ja értem,és köszönöm mégegyszer:)Remélem beválik!
2010. júl. 7. 23:22
16/17 A kérdező kommentje:
megcsináltam ma 2szer is a trisós mosást,rengeteg "kosz"vagy mi azvolt ott ahol néztem,mosás közbe a dobba,de utána sajnos ugynaúgy ott maradt,persze nem az összes,de a dobba maradt:S Azt hittem "leviszi"majd,de nem.Hipo nincs itthon most,úgyhogy holnap veszek,és azzal is elindítom,addig nem mosok semmit,mert ugyanúgy ott lesz a ruhákon,ha így se lesz jó,akkor tényleg nemtudom hogy lehet eltávolítani..:(
2010. júl. 8. 16:29
17/17 anonim válasza:
Én összegyüjtenék az anyagból valamennyit, és elvinném a szerelőhóz. Mondjon véleményt, mi ez? Így nem kell kiszállási díjat fizetni, vagy neki feleslegesen kiautózni hozzátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!