Mi baja lehet a mosógépnek, mi ez?
Figyelt kérdés
nem nagyon tudom leírni,de minden mosás után mikor kiszedem a ruhákat,tele vannak ilyen kisebb-nagyobb "gumidarabokkal",de nem gumi,de ahhoz hasonló,olyan mint a kosz,vékony,és rengeteg,de nem is kosz...nemtudom sajnos leírni,mert nemtudom mihez hasonlítani,és nem láttam még ilyet...de nagyon ideges vagyok már,mert a tiszta ruhák ezzel vannak tele,és ha próbálom leszedni óvatosan,belekenem....és fogalmam nincs mi ez,vagy mitől...már próbáltam simán,üresen indítottam el a gépet,ecetet is használtam,semmi nem segít.A gumis részénél is olyan mintha belenne penészedve,sötét foltos az egész majdnem,pedig mindig próbálom ott is kitakarítani,a gumi alá is nyúlok ameddig tudok,de az nemjön le,szóval biztos nem az"bomlik"mosás közbe amik a ruhán lesznek,de nemtudom...viszont nemsokára szülök,és a rengeteg gyerekruhát is kikéne mosnom,de így...felesleges...jólenne ha tudna valaki valami okosat mondani nekem:S Hátha másnál is volt ilyen.Zanussi elöltöltős a gép,és az ajtaja is szinte mindig nyitva van...2010. júl. 7. 21:38
1/17 anonim válasza:
A guminak nem örökös az élettartama, vegyszeres környezetben még inkább hajlandó tönkremenni idő előtt.. Ki kell cseréltetni ezeket a részeket ilyenkor...
2/17 anonim válasza:
Nem mosódióval mostál? Ez gombatelep forró 70-90 fokos trisós mosással lehet eltávolítani fél kg trisóval végezve.Sokszor nem elég egy ciklus.
3/17 A kérdező kommentje:
sose mostam mosódióval még,3éves a gép amúgy.Mi aza trisó?Hol tudnék olyat venni?Nem bánnám ha használna...:S Vagy hívjak szerelőt?Mert nincs baja,mosni mos,de egy szerelő megtudná mondani mitől van ez a sok"kosz"féle?
2010. júl. 7. 22:09
4/17 anonim válasza:
Trisó bármelyik háztartási boltban van. A szerelő nem tud többet mondani ez egy lerakódott gomba ami szétszakadt az utolsó mosáskor ilyen félig ragacsos kenődő nem?
5/17 A kérdező kommentje:
igen olyan,de ez nem most van először,már régebb óta,csak az elmult 2hétben van az hogy szinte minden mosásnál ez van,és egyre töb"darab"-ba.Akkor holnap veszek is olyat,és remélem attól nem lesz több ilyen.
2010. júl. 7. 22:30
6/17 A kérdező kommentje:
még annyit kérdeznék,hogy ezt hova kell majd raknom?A mosópor helyére?Vagy bele a dobba a fél kg-ot?
2010. júl. 7. 22:34
7/17 anonim válasza:
Mondom lehet hogy egyszeri mosás nem lesz elég. Ez a gomba lerakódik egyre vastagabban és egyszer csak szétszakad ezért tud a lyukakon keresztül a ruhák közé kerülni.
9/17 A kérdező kommentje:
De ha többször átmosom így,csakjó lesz nem?Vagy akkor ne is próbálkozzak,ezt már így nem lehet "kiölni"ha így szétterjedt?Még előtte megpróbálok egy liter ecetet 90fokon mosni,de nem hinném hogy segít..
2010. júl. 7. 22:44
10/17 anonim válasza:
Ecetet ne tegyél a trisó elött bele felesleges az ecet nem gombaölő hiszen az ecetet mikroorganizmusok készítik. A trisós mosások után lehet egy fél literes hypós mosást csinálni 30-40 fokon az öli a gombákat. Elötte azért kell a forró trisós mosás mert a ragacsos anyagot a trisó bontja a legjobban az ecet nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!