Tudtok ajánlani nekem olcsó de hatékony víztisztító készüléket?
"...de ettől az a víz tisztább nem lesz, mint előtte volt."
Még ekkora baromságot, párját ritkítja, még ezen az oldalon is.
Egy háztartási reverz ozmózis víztisztító nem csinál semmit, persze...
Hozzáértésed a fogalmazásból látszik:
"aztán egy tápoldattal visszapótolja"
Milyen tápoldatról beszélsz, egy utánsózó patronon halad át a tisztított víz, ami darált mészkő lényegében, mint a természetben is a karsztvíznél.
Vagy vehetünk példának egy kétlépcsős víztisztítót (előszűrő + aktívszén), ami az ásványokat benne hagyja, viszont a klórt, aromákat eltávolítva ásványvíz minőséget biztosít. Mint egy házi forrás gyakorlatilag.
Már akinek kell az a sok vízkő az "agyába", de ezt már mindenki maga tudja.
Szerintem te nem tapasztaltad még a vízkőmentes tea- és kávékészítést sem. Azt sem tudod, miről beszélsz.
Tán ezeket forgalmazod, csak erre tudok gondolni...
Attól tiszta a víz, hogy nincs benne kalcium, vagy ioncseréléssel nátriumra cseréljük, akkor már az a víz tiszta? Nekem is van otthon ioncserélő gyantás "víztisztítóm", hogy ne legyen vízköves a vasaló, de ettől még az a víz nem lesz tiszta...
Ez aztán komoly érv, leszűkíteni a témát az ioncserélésre, ami a legrosszabb megoldás, ha ivóvízről beszélünk.
A háztartási víztisztítás nem csak ioncseréből áll.
Egyébként én sem arra használom az általam épített, elektronikus öblítésvezérléssel kiegészített RO-rendszert, hogy mérgeket vegyek ki a vízből, ami nálunk nincs is.
Viszont túlzottan vízköves, hogy az előszűrőben megálló mocsokról, a vízcsövek üledékéről ne is beszéljek, amit 6 havonta kitakarítok belőle. Azt sem kell meginni.
Meg eleve egy más minőség, de ha nem ismered a témát, akkor nyilván fogalmad sincs róla.
Akkor ilyen alapon táptalaj lenne az egész csőrendszer, de megint hülyeséget beszélsz, az említett rozsdás üledék nem élő anyag szerintem, a vezeték klórozása erről gondoskodik.
Utána a szénbetét megszünteti a klórosságot és még megköt sok mást is, az esetleges baktériumok pedig már nem férnek át a reverz ozmósis membránon, hanem az eltereli őket a lefolyóba.
Végül pedig az utánsózó patron visszaad annyit, ami kell az alacsony sótartalmú ivóvízhez, ami egészségi szempontból kedvezőbb is szerintem, mint a túlzottan kemény vizek.
Aki azt mondja, "tisztább nem lesz", az hazudik szerintem, de nem is ez a lényeg, miután a vezetékes víz eleve iható. Írtam már, hogy én sem mérgezés kivédésére használom a régóta bevált rendszert.
De aki csak a kancsós vizet ismeri, annak erről fogalma sem lehet, pláne még azt is tévesen magyarázod, hiszen azokban is szerepel az aktívszenes összetevő, valamint opcionális ezüstadalék, a baktériumok szaporodása ellen.
Az ioncsere viszont elrontja a vizet, felborítva a természetes egyensúlyt.
Annál jobb még a kétlépcsős szenes tisztító is, ioncsere nélkül.
De nekem már nem kellene olyan meszes víz, ami abból kijön.
Te meg a hormonokat szajkózod, ami gyakorlatilag irreleváns:
Ezzel szemben ezen az oldalon is volt olyan kérdező, aki azzal jelentkezett, hogy neki az orvosa ajánlása miatt lenne szüksége egy reverz ozmózis víztisztítóra.
Pontosan nem írta, hogy a veséjét kell kímélni, vagy mi a gond, de eszerint orvosi indoka is lehet.
Az is ismert, hogy az ásványvíznek minősülő vizeket (500 mg/l felett), nem ajánlják tartós fogyasztásra. Biztosan azért, mert ártalmatlan a sok vízkő, persze.
Nekünk 4-5 éve van meg az RO víztisztítónk. Nincs ásványi anyag visszapótlója. A legjobb benne az, hogy eszméletlenül kényelmes. Nem kell palackokat cipelni, sőt még kitölteni sem kell a palackból, csak megnyitom a kis csapot és teleengedem a poharat. Azt tudom, hogy a legkisebb szűrője az 0.0001 mikronos. A vírusok, baktériumok, meg legtöbb szennyeződés ennél jóval nagyobbak. Úgyhogy nyugodt vagyok :)
Egy RO víztisztító nem kerül 100.000 forintba, egy pompa nélküli kb fele annyi, a pompás (ha nincs meg a 3 bar nyomása a vezetékes víznek) az is kevesebb, mint 100. Persze lehet kapni sokkal olcsóbban is, de gondolom az olyan is.
Szerintem már nem éri meg nem RO-sat venni, kb annyiba kerül, mint egy középkategóriás mobiltelefon, csak nem kell pár évente újat venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!