Otthoni olcsó vízszűrő. Kinek van? Melyiket ajánlanátok?
Kérlek segítsetek dönteni. Szeretnék valami olcsó vízszűrőt, mert elég rossz minőségű a víz a lakásban. Rossz ízű, színe is van, időnként a pohárba töltve kis fekete izék ülepednek le. Csaptelep tisztítva, mindenhonnan ilyen víz jön.
2 típust néztem ki.
Az egyik a CleanLife:
A másik az Aquasana:
Én az olcsósága miatt az elsőre szavazok. Megérheti-e a másik a kb. 4-szeres árával?
Egyiket sem ismerem. Nálunk a legnagyobb problémát a víz keménysége, klórtartalma okozza. Időnként kimondottan hipószagú a kádba engedett víz. Mi ennek szűrésére KDF betétes szűrőt használunk. Ott ahol vesszük kapható olcsó ivóvíz tisztító is. Itt a honlapjuk:
mivel szuperakciós a törzsvásárolói áron, így ezt vettem meg. standard modell, így később tudok bele KDF-es szűrőt venni, amilyet én is kinéztem végül. 20 napja van üzemben, csupa sárgás a fenti szűrő. a víznek pedig végre nincs utóíze és nem úszkálnak a pohár alján pici fekete szutykok :)
Csak ismételni tudom magam:
A drága, gyakran 100 ezer ft feletti vízszűrő berendezéseket árusító kereskedőknek is meg kell élniük valamiből, ezért ez a sok szemfényvesztés.
„Ne vegyél 5000 ft-os vízszűrő kancsót, mert az olcsó, ezért rossz, vedd meg a 100-200-300 ezer ft-os inverz ozmózisos csodakütyüt, mert az a jó neked.”
Aham! Az jó a kereskedőnek!
Gondolj bele józan paraszti ésszel:
100.000 ft-ból vehetsz 1000 palack ásványvizet (ez ugye min. 1000 napra, vagyis kb. 3 évre elég!), amiben vannak ásványi anyagok is, míg a 100-200-300 ezer forintos csodaszűrőért legfeljebb tiszta vizet kapsz, ha van szerencséd. A hülyeségben odáig jutottak, hogy egyes ásványokat úgymond visszapótolnak, emiatt drágábbak is egyes, ilyen funkcióval felvértezett készülékek.
Ásványvizet kell inni, ez ilyen egyszerű, és akkor nem kell kiszűrni a hasznos ásványi anyagokat, majd visszapótolni jó pénzért.
Ha olcsó vízszűrő kancsó mellett döntesz, arra ügyelj, hogy a kancsó férjen be a hűtőszekrénybe, mert nyáron, a nagy melegben be kell tenni oda. Emellett, naponta kell cserélni a vizet, és max. 30x szabad újratölteni egy szűrővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!