Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A mikroból kiengedett emberre...

Almaecet kérdése:

A mikroból kiengedett emberre ártalmas sugárzást tényleg le lehet tesztelni 2 bluetooth készülékkel, vagy ez is csak egy marketing fogás?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam 2 készülékkel,és mind a kettő érzékeli a másikat.Most akkor dobjam ki a mikrot?
2019. ápr. 18. 00:53
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Nem lehet mert kamu. Ugyanis a mikró és a bluetooth nem pontosan ugyanazon a frekvencián üzemel. A mikro-t a saját frekijére szigetelik amiből csak a fenharmónikusok jöhetnek ki ami jóval gyengébb elektromágnesses sugárzás feltéve ha ezeknél lézezik ilyen.
2019. ápr. 18. 02:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem bluetooth, wifi, de abból is csak a 2,4 ghz.
2019. ápr. 18. 07:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem csak a mikró sugároz...

Szinte minden elektromoy dolog a lakásban és azon kivül is!

Még a LED-es meg az energiatakarékos lámpák is...

A villanyóra is sok frekvencián kommunikál a központtal.

Kaputelefon, a szomszédok wifije, stb. stb.

Még a mikró a legnormálisabb készülék, mert azt látod, hallod mikor sugároz.

2019. ápr. 18. 07:45
 4/10 anonim ***** válasza:

Magyarországon a villanyóra (fogyasztásmérő) nem kommunikál semerre.

Távleolvasást csak tesztelték néhány fogyasztónál, de eddig még nem lett bevezetve és a jelenlegi mérők ilyen funkcióval nem rendelkeznek.

Ha rendelkezne, az is csak egy rövid adatcsomag lenne, mint egy reccsenés a hangszóróban, ne vicceljünk...

Egyéb eszközöknek lehet olyan AM-zavarsugárzása, ami ferritantennás AM-rádóval közelítve kimutatható, de ezek a rádióhullámok amúgy is régóta itt vannak velünk.

2019. ápr. 18. 09:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Vagyis AM-rádiót akartam írni.
2019. ápr. 18. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Ekkora szamárságot még életemben nem hallottam már bocs. Aki ilyet kitalál sem a blutoothoz sem a mikrohullámú sűtőkhöz, sem magához a mikrohullámhoz nem ért. Nem kell az ilyen szamárságokkal foglalkozni. Ha valaki kitalálja, hogy kevésbé ártalmas ha a bal kezeddel megfogod a jobb füled, közben felemeled a bal lábadat és jobb lábon ugrálsz miközben üzemel a mikrohullámú sütő azt is kipróbálod? Legalább ennyire tudományos a fenti "kísérlet".
2019. ápr. 18. 09:47
 7/10 anonim ***** válasza:

6. Nem értem ezt a rettentő nagy háborgást. Mintha legalább birkavesével akarna földrengést megelőzni. Úgy még jogosnak érezném.

A mikróm 2450 MHz-en működik, közel abban a tartományban, ahol a bluetooth és a wifi. A készülék árnyékolásának ellenőrzésére logikailag jó is lehetne a módszer, még ha gyakorlatilag nem is lehet bízni benne. Szóval, mi is olyan rettenetes a kérdésben, hogy nem elég rá egy higgadt igen, nem vagy talán?

2019. ápr. 18. 10:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Én csak egy higgadt,igen/nem válaszra vártam.E helyett az egyszerű kérdésemből generálva lett egy majdnem,h,hogy kérdezhetek már ilyen szamárságot...minősített vélemény.A Google több tíz ezer erre vonatkozó cikket kidobott.Gondoltam talán itt kapok egy értelmes választ.Köszönöm.
2019. ápr. 18. 12:24
 9/10 A kérdező kommentje:

Példa a sok ezerből

[link]

2019. ápr. 18. 15:34
 10/10 A kérdező kommentje:
2019. ápr. 18. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!