BOSCH Move 2in1 kézi porszívó motor vagy elektronika hiba?
Feltételezem, hogy egyszerű Ni-Cd alapú szerkezet, ahol a kis áramkör csak a töltőkörbe van beiktatva, a LED töltésjelzést, illetve némi áramkorlátozást megvalósítva, valamint azt is megakadályozza, hogy töltés közbeni áramszünet esetén visszafelé ne tudjon lemerülni az akku.
Ezeknél a megoldásoknál bekapcsolt állapotban az akku direktben megy a kefés DC-motorra, vagyis az elektronika semmit nem befolyásol, ki is lehet kötni teljesen a próba kedvéért.
Ha csak valami gyenge tápot kötöttél a motorra, az nem elég.
Ha viszont akkuval sem megy (miközben a kellő feszültséget megkapja, de ezt terhelés közben kell mérni), logikusan szét kell szedni a motort.
Egy érdekesség, csavarbehajtónál találkoztam olyannal, hogy a motor erősen melegedett, meg az akku is.
Szétszedve, noha nem látszott egyértelműen, de a forgórészen két huzal mintha összeért volna, szigetelés talán átkophatott. Széthajtottam, azóta jó.
Kommutátort már előzőleg tisztítottam, azzal nem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!