Porszívó motorján mire kell kötni a fázist és a nullát?
Az állórészre, vagy a forgórészre? Vagy az egyiket az álló, a másikat a forgórészre? Az állórészen is van két kivezetés és a forgórészen is. Ez 4 kivezetés, de csak 2 vezeték van. Elfelejtettem, miről húztam le annó, amikor szétszedtem. Egyfázisú szénkefés motor.
Köszönöm.
"Gyanítom -így látatlanban-, hogy az álló részre kell."
Ja, ha az a cél hogy leégjen, akkor mindenképpen.
Az univerzális motor soros kötésű.
Soros motor lesz az, nyilván, ha vannak kefék, de azért fura, hogy négy lehúzható kivezetés van. Elvégre egy állórész és egy forgórész madzagot sosem kell szétszedni, az fixre lehetett forrasztva, vagy összedugható, stb. Hacsak nincs rajta forgásirányváltó kapcsoló, hogy amit itthon összeszed koszt, azt ki tudja fújni a szomszéd udvarába...
Van a porszívóban négy csonk, amire rá lehet dugni? Ha van, akkor ebből kettő egy rövidzár lehet. De ha négy vezeték bárhová dugható, akkor a tréfaként említett másik irányú forgás valóságos esély... Már rég szedtem szét porszívót, nem rémlenek a részletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!