Érdemes 1200 fordulatos (centri) mosógépet venni, vagy elég az 1000-es?
Én nem mennék rá az 1200-esre, főleg ha emiatt drágább.
Két éve, amikor megvettem az új max. 1000-es fordulatra képes gépet, az első mosásomkor a későbbiekben általánosan használt program 1000-esre állította a centrifugát. Hát olyan hangos volt, hogy azt gondoltam hibás lehet.
A későbbiekben már 800-ra állítottam indítás előtt, azóta így használom és jó. 600-on is próbáltam már, de úgy sok víz marad a ruhákban.
Néha lehet szükség a magas fordulatra, amikor nincs idő a szárításra és olyan cuccot mos az ember, ami nem gyűrődik, vagy nem számít, ha gyűrődik.
(Egyszer aztán még véletlenül ment egy program 1000-rel, hát azt hittem szétesik a WP) :)
Mondjuk nem írtad, hogy milyen kategóriát céloznál meg.
Nyilván pl. a Siemens vagy Miele az már más tészta.
A mienk 1400 fordulatos.
A tapasztalatok azt mutatják, ha indítás előtt nincs megtaposva, hogy még ez a 2 fürdőlepedő, 3 farmer és néhány póló ki ne maradjon, akkor nem dübörög mint állat, szét sem akar szakadni. Centrizés előtt el tudja magának oszlatni a rongyokat egyenletesen, ilyenkor kevésbé gyűrött a végeredmény is, és a centrifuga gyorsulása sem áll le 600 - 800 fordulat környékén.
ez olyan mint a megapixel.
parasztvakítás
én 600-700-on használom a centrit.
a mosóprogram végén megcentrizi és utána meg ráküldöm a csak centri programot.
garantáltan szárazabb lesz.
inkább kétszer centrizz mint gyorsan.
Én ruhákat 800-on szoktam, ágyneműk lepedők 1000.
Mosókonyhában van a kazán és a bojler, meleg van szerncsére estére szinte száraz minden.
1000 feletti fordulaton mindent nagyon gyűrnek a mosógépek. 800-on szinte csak ingeket kell vasalnom.
Aki utálja kerülgetni és szagolni a száradó ruhákat, annak mindenképpen érdemes!
Meg kell tanulni mosni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!