A páramentesítő gépnek az a jó, ha folyamatosan megy, vagy ha folyamatosan ki-be kapcsolódik?
Anyámmal ezen vesztünk össze. Ha beállítom, hogy folyamatosan menjen, akkor le tudja szívni a páratartalmat akár 50-55%-ra is a konyhában, a fürdőben és a folyosón, mire megtelik, anyámnak viszont ez nem tetszik és állandóan visszaállítgatja 40% körülire, mert szerinte tönkremegy, ha állandóan megy, de ettől a gép ki-be kapcsolgat, a páratartalom pedig 70%-os a konyhai mérő szerint és penészedik a sarok.
A kérdés az, hogy lehet folyamatosan járatni? Muter szerint tönkremegy tőle, de szerintem meg pont az nem jó neki, ha megy 4-5 percet, aztán leáll 2 percre és így tovább.
Nem tudom, én a 40% nak is örülnék, de nálunk jó ha 20% van. Egész éjjel megy a párásító....
Röhej, mert ez Tata, a vizek városa.
Egy kompresszor van benne, és egy lassan forgó tárcsa. A forgó tárcsát hűti, a kompresszoros hűtő, a tárcsán csapódik le a pára, ami lecsorog a gyűjtőtartályba.
A hőcserélő másik fele meg visszamelegíti a levegőt.
A forgatásnak lényegtelen hogy megy-e folyamatosan, a kompresszornak viszont jobb ha forgásban marad a szakaszos üzemhez képest, amikor csak a levegőt áramoltató ventilátor megy benne.
Az álló helyzetből indulás a kompresszor motorját nagyobb igénybevételnek teszi ki, mint ha folyamatosan menne.
"anyámnak viszont ez nem tetszik és állandóan visszaállítgatja"
Mondd meg neki, hogy ne piszkálja.
"A kérdés az, hogy lehet folyamatosan járatni? "
Hmmmm... olvastál ellenkező utalást a kezelési utasításban?
Biztosan bele volna írva vastag betűkkel hogy ha nem lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!