Páramentesítés! 75-80%-os páratartalmunk van folyamatosan a házban, ezért gondoltunk egy komolyabb gépre. Szerintetek?
ami neked kell az egy halk páramentesítő, pl. delonghi DEM8.5 és egy kondenzációs szárítógép, ezekkel le fog menni 50%-ra a páratartalom
1., a delonghi itt van a másik szobában, szerintem pontosan tudom mennyire hangos, ha az lenne mondanám
2., mióta van szárítógépünk nem kellett használni a delonghit, egy mosás után kb. 10 liter vizet öntünk ki a szárítógépből, ez az amitől nedves a lakásod, szerinted hova lesz hetente 2-3 mosásból a víz?
de azt csinálsz amit akarsz
Elsőként én a helyedben biztos bérelnék pár napra egy ipari gépet, ami tényleg párátlanítja a házat. Mi először 10.000Ft-ért két napra béreltünk egy gépet, aminek 120L/nap volt a párátlanítási kapacitása. Csővel vezettük el a vizet, így nem tudom, pontosan mennyit is szedett ki, de sokat. Egyébként egy tufakőből épült, szigetelt ház. Aztán egy ilyet vettünk:
Ez is szerintem halk, és azóta 55% körül van a páratartalom bent, még a párás, őszi időben is.
Nekem egy midea van tavaly óta. Két fokozatú, tényleg hangos kicsit, de a másik helyiségből nem zavaró. Viszont nekem nem megy egyfolytában, ha mosok akkor egyfolytában megy, de egyébként kb. 2-3 naponta megy annyit, hogy összegyűjtsön egy tartálynyi vizet, de a falak most is penészednek, 3-4 hetente újra kell fújni szavóval. PEdig ha most bekapcsolaom a készülékt, akkor az jelzi ki, hogy 70 % alatt van a pára…
Szóval tényleg vagy midnen nap mennie kéne, vagy pedig más oka vana penészesedésnek, én valami olyasmire tippelek, hogy kivűlről a falba kerül víz, és azon ül meg a penész (sajnos 3 külső fal van és csak 1 belső).
Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem 100%, hogy megoldja a problémát.
Kedves utolsó!
A problémája azért nem oldódott meg, mert túl magasan hagyta a páratartalmat. Ideális esetben ez 40-60% között mozog.
Itt van róla egy leírás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!