Buderus kazánhoz tartozó BFU szabálytó villog. Mitöl lehet? Nyilván hibára figyelmeztet. De érdekes módon nem folyamatosan csak időközönként van villogás.
Figyelt kérdés
2014. nov. 4. 07:48
1/1 Töreki. JA válasza:
Ez akkor van,hamegszakad a BUS kapcsolat a vezérlő, és a BFU között, és azt jelenti hogy a vezérlő az utolsó befutó adat alapján fűt. Ez nálam például azt erdményezte, hogy éppen indulás után akadt ki, úgy érezte a vezérlő, hogy hideg van, mert ez volt az utolsó adat, és fűtött a kazán, mint a rettenet. Ki/be kapcsolás után átmenetileg megjavult, de megint kiakadt. Vettem új BFU-t, azóta jó. A 'megszakadt a kapcsolat' valójában azt jelentette, hogy elveszett a kapcsolat. Ugyanakkornegy ismerősömnek egy tesztre kölcsönadtam nála meg fél éve tökéletes. Szóval valami a vezérlöben lehet inkább. Kiolvasató a vezérlőből a hiba elvileg kiolvasható, de messzire nem jutsz vele. Az új nálam jó, de a 'rossz' meg a barátomnál jó. Meguntam, és vettem egy analóg termoaztátot, amit !MÁSIK! portra lehet kötni. Nekem bevált, kisebb a hiszterézis Wifin vezérelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!