Milyen fajta sót, öblítőt, tablettát vegyek mosogatógépbe ami jó is és olcsó is? Mennyibe kerülnek ezek?
Mi calgont szoktunk bele vanni, de csak kivételes alkalmakkor, amikor vendég van. Egyrészt a mindennnapi használatnál nekünk nem kell, hogy csillgojon a pohár, másrészt kiszámoltuk, hogyha vennénk bele rendesen vízlágyítót meg mindent, akkor drágább lenne, mintha évente egyszer kihívnánk hozzá a szerelőt, hogy szervizelje, szedje le a vízkövet meg ilyesmit. (rég vettem már mindnet bele külön, de kb olyan 4000Ft-ot vigyél magaddal, ha vásárolni akarsz)
A 3om az egyben tabik amúgy nekünk se jöttek be, gyakran foltos marad a pohár utána.
Calgonit só: most vettem a Coop-ban 589 Ft-ért, ezt egyszerre bele kell önteni mindet és kb. 1 hónapra elég
Calgonit vagy Somat tabletta (all in: állítólag minden van benne, de én veszek még sót és öblítőt is mellé): mi megveszünk egyszerre egy 100 db-os dobozt és az elég 3 hónapra, ára legutóbb a Somatnak 2399 Ft vol a DM-ben (inkább itt szoktam venni, mert olcsóbb kb. 500 Ft-tal, mint a Tescoban)
Öblítő: A Lidl-ben vettem 599-ért legutóbb és úgy vettem észre, hogy jó, nem kell feltétlenül a drága.
A Lidl-ben vettem már tablettát is kipróbálásra, de nekem nem vált be.
2 havonta veszek Calgonit géptiszító folyadékot is (az ára kb. 1200 Ft körül mozog) és beleteszem az evőeszköztartójába majd elindítom üresen a mosogatógépet.
Még annyit, hogy szerintem megéri sóból és tablettából a minőségi termékeket venni, meg persze a géptisztítás is fontos, hogy minnél tovább jól működjön a gép.
Korábban én is a reklámokban hirdetett tablettákat használtam a mosogatógépbe, de olvastam, hogy a mosódiót az evőeszköz tartóba téve ugyanolyan eredmény érhető el, Kipróbáltam. Működik. Mindenkinek ajánlom.
Egyébként volt olyan eset is, mikor rosszul csuktam be a mosószer adagoló ajtaját és így csak meleg vízzel mosogatott a gép. Az eredmény ugyanolyan lett, mintha lett volna benne mosogatószer.
Szóval ezt is megspórolhatjuk, és még környezetünkön is segítünk közben, de azért ha biztosra akarunk menni a mosódió alkalmazható:)
Én sima jódozott sót rakok bele és Tiwian white mosóport mert az illatmentes és nem lehet az edényeken érezni itt veszem: [link]
öblítőnek a Cudy mosogatógép öblítőt használom ugyan ott veszem és nekem tökéletesen bevált ez a módszer.
A mosóporral megtöltöm az adagolót meg még ugyanannyit teszek kb. az edényakhez.
Ha a mosogatás után az edények nem ragyognak akkor az öblítő tartályon van állítási lehetőség és feljebb kel állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!