Egy elektromos "kazán"-nak hogyan lehet mindössze 36% a fűtési energiahatékonysága?
Elektromotornál 40% fűtési hatékonyság? Mivan?
Ez a 36% azt jelenti hogy pl. 1kWh-nyi áramot elhasználva mindössze 0,36kWh-al nő a víz energiája? És a maradék 64% mit fűt?
Szerintem a hő 36%-át veszi fel a víz, a többi a környezetet fűti.
Persze ha a lakáson belül van elhelyezve, akkor a maradék 64% is a lakást fűti, gondolom ezért írták a hatásfokra, hogy 99%.
Az egy hülyeség, elütés lehet. Szúrópróbaszerűen egy gázkazán:
Itt hatásfok és energiahatékonyság címszó alatt egyaránt 92 %-ot ír.
Az első válaszoló nagyon okos, még a kb. helyett is cca-t ír tehát biztosan komoly emberrel állunk (ülünk) szemben.
Már csak azt kellene megválaszolnia, ha a bevitt villamos energia 36 %-a alakul hővé, akkor mivé alakul a többi?
Mert a keringetőszivattyúnak nem kell annyi, szerintem.
Nem hinném, hogy elütés lenne, mert mindegyik elektromos kazánnál hasonló érték van.
Szerintem az energia 36%-a fűti a vizet, a többi a környezetet, tehát csak azt a helyiséget, ahol a kazán fel van szerelve.
"Nem hinném, hogy elütés lenne, mert mindegyik elektromos kazánnál hasonló érték van."
Ez nem igaz.
A hőveszteségről is irreális elképzeléseid vannak, nem láttál még hőszigetelt vízmelegítőt. Egy ilyen készüléket nagyon jól lehet hőszigetelni (üveggyapottal stb.) hiszen nem nyílt lánggal működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!