Egy közepes teljesítményű számítógép havi energiafogyasztása érdekelne forintban?
Pontos paramétereket nem tudok írni, de nem egy agyontuningolt gépről van szó, csak netezésre használom. és a régebbi típusú nem sik képcsöves monitorom van.
Mennyivel emelheti ez a számlámat kb.
átlagosan, minden másnap 12 órát használom.
Hol tudom megnézni, hogy hány KW-os a táp?
Amúgy köszönöm szépen :)
90 wattos fogyasztás folyamatosan 24 órában 30 napra 3000 forint körül van, ezt azért tudom mert ennyit kajál egy keltetőgép kb..
A te számítógéped esetében reálisan ha valóban csak ennyit használod akkor számolhatunk durván 15x12 órával vagyis
180 nal
Az én esetemben egy óra üzemeltetés 4 forintba kerül
kerekítsük azt a 90 wattot 100 ra az egyszerűség kedvéért, a 4 forintot meg 5 forintra.
A te géped eszik max 300 wattot ha nagyon van hajtva, a monitorod kb 200 wattot mivel régi.
Akkor ez óránként 25 forint
Ez szorozva a 180 órával 4500 forint egy hónapra..
Ennél csak kevesebb lehet, mivel minnél többet fogyasztasz annál nagyobb a kedvezmény is az áram árkalkulátor szerint..
Maximális terhelés PILLANATÁBAN 500W.
Monitorral együtt 200-250W körül van üzemszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!