Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miert mukodik igy a gazkonvektor?

Miert mukodik igy a gazkonvektor?

Figyelt kérdés
Szoval ma jo sok orat eltotottem azzal hogy kiprobaltam deriteni hogy miert nem indul el a konvektorom. Amiutan szetszedtem stb stb valaki azt tanacsolta, hogy forditva dugjam be a konnektorba. Hulyesegnek tunt, megcsinaltam es elindult. Annyira meg vagyok szokva azzal hogy minden elektronikus eszkozom egyeniranyitva van hogy ez sose jutott volna eszembe. Valaki meg tudja mondani hogy miert nem lehet egyeniranyitani a konvertereknel? Vagy hogy miert van szukseg a valtoaramra benne?
2018. okt. 9. 18:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha jól sejtem, egy DC 3V kimenetű dugasztápról beszélsz, ami a mágnesszelep és azt vezérlő elektronika működéséhez szükséges.

DC vagyis egyenáram, meg egyébként is annak semmi köze a dugóforgatáshoz. Attól nem lesz egyenirányítás, hogy megfordítod, ez agyrém.

Ezeknek a dugasztápoknak természetesen mindkét villája szigetelt a kimenettől, hiszen elég baj lenne, ha mondjuk a fázis átmenne a kimenetre, ez is agyrémmel felérő.

Feltételezem, a dugasztáp nem földeléses?

2018. okt. 9. 19:19
 2/2 Szirty ***** válasza:
Ionizációs lángőröknél előfordul hogy nem mindegy neki melyik vezetéken kapja a fázist...
2018. okt. 9. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!