Szálloda épületekben inkább villany, vagy gáztűzhelyet használnak?
Figyelt kérdés
És miért? Megoldható gáz bevezetése nélkül egy szálloda üzemeltetése?2018. okt. 9. 12:55
1/2 anonim válasza:
Mivel a gáz jóval olcsóbb, mint a villany, így egyértelmű, hogy gázt használnak a konyhán. Egy kisebb, 10-15 szobás motelben is pár hónap alatt megtérül a beruházás. Ha a közelben nincs gázvezeték, az szopacs. Nem beszélve arról, hogy az ipari gépekhez rendes ipari áram kell, plussz még kiszolgálni a vendégeket is, legalább 3x80 Amper kell. És ez csak az alap, mehet feljebb is a terhelés, lehet számolgatni az áramszolgáltatónál a bekötési díjakat, kábelcsere, neadjisten földmunka, új elosztószekrény, stb...
2/2 anonim válasza:
Is-is. Ez a szálloda volumenétől függ. Ott ahol szempont a rezsiköltség. nyilván gázt. Viszont minden nagykonyhai berendezésnek van elektromos változata is. Felkapott lett ipari konyhákon is már az indukciós főzőlap például, elektromos főzőüst stb...
Régen meg gőzös főzőüstök voltak, persze az a gázból indult ki, mivel kellett egy földgázos gőzfeljesztő.
Mosodákban mai napig ilyen gőzfeljesztők üzemelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!