Lehet fát (pl. :fatálat, konkrétan bentos dobozt) mikrózni anélkül, hogy kigyulladna hogyvagy ilyesmi?
A mikrohullám a vizet (víztartalmat) főzi el, a száraz fa viszont már szigetel, nem hat rá a mikrohullám. Ez nem olyan, mint egy fémtárgy.
Probléma épp emiatt lehet, ha a víztartalom elpárolog, a száraz fa már olyan, mintha semmi nem lenne a sütőtérben.
Azt pedig szintén tudjuk, hogy valaminek kell bent lenni, legalább egy pohár víznek például, ami elnyeli a sugárzás energiáját.
Illetve az előző választ írva olyan "képzetem" támadt, hogy az üres fatálat akarod mikrózni, szárítani, de félreértettem.
Amúgy persze, étellel mehet.
"Probléma épp emiatt lehet, ha a víztartalom elpárolog, a száraz fa már olyan, mintha semmi nem lenne a sütőtérben."
Te jó isten...
"Te jó isten..."
P. alapállás, ha értelmes hozzáfűznivalód nincs, akkor ne dumálj bele a felnőtt fizikusok dolgába, kispajtás...
Tisztességes szakmai vitára te se mersz kiállni mi? Nullagyerek...
Még mindig nem látom az általad felsorakoztatott fizikai érvrendszereket.
Addig pedig nulla vagy.
Hiába erőlködsz, csak egy szánalmas kis troll maradsz.
"mindenegyben blogon"
Nekem erre most rá kellett keresni, hogy legalább el tudjam képzelni, miről makogsz.
Te meg láthatóan igen otthon vagy benne.
No comment...
A gyártók nem javasolják fa edények mikrózását.
A fát kiszárítja amitől megrepedezhet, továbbá tűzveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!